Go Back
+ servings

Pocheret æg

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Æg, Aftensmad, Frokost, Tilbehør
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Antal: 1 Portioner
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 1 stk. Æg
  • 1 liter Vand
  • 3 spsk. Eddike

Sådan gør du

  • Slå dit æg ud i en lille skål eller et glas, så du nemt kan ploppe det i vandet.
    Fyld en liter vand i en gryde, og bring det i kog. 
    Tilsæt 3 spsk. eddike. Skru ned, så vandet er lige under kogepunktet. 
    Rør kraftigt rundt i vandet med et piskeris, så du laver en hvirvel i midten. 
    Hæld forsigtigt ægget ned i midten af hvirvlen, uden at du pisker rundt. 
    Lad gryden stå, imens vandet drejer rundt, og æggehviden samler sig om blommen. 
    Nu skal ægget stå i gryden i omkring 2-3 minutter. Hviden skal gerne være fast og blommen flydende. 
    Tag forsigtigt ægget op med en hulske, og server det f.eks. til en lækker pastaret eller oven på en rugbrød med avocado. 
    Pocheret æg