Go Back
+ servings

Øllebrød med æggesnapscreme

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Brunch, Dansk mad, Grød, Morgenmad, Mormormad
Forb. tid: 1 day 8 minutter
Tilb. tid: 1 time
Antal: 8 Portioner
Forfatter: fadlsforlag

Ingredienser

Øllebrød

  • 750 gram Rugbrød
  • 100 gram Rosiner
  • 1 can Hvidtøl 33 cl
  • 45 gram Brun farin
  • 3 stk. Æg
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 1 tsk. Kanel
  • 0.5 tsk. Kardemomme
  • Peber Fra kværn
  • Havsalt Lidt
  • 250 milliliter Mælk

Topping

  • mandelflager 1 håndfuld
  • Flormelis Lidt (kan udelades)

Sådan gør du

  • Skær rugbrødet i ca. 1 cm tykker skiver, og læg dem i et smurt fad med høj kant.
    Kom rosiner, øl og brun farin i en gryde, og kog, til rosinerne falder fra hinanden.
    Blend det til en mos.
    Rør æg, krydderier og mælk ind i mosen. 
    Hæld blandingen over rugbrødet - det er muligt, at du ikke får brug for al æggecremen, den skal stå 1 cm. fra bunden af fadet.
    Står du tilbage med meget, kan du dyppe rugbrødet i cremen og stege det på panden som arme riddere - æggesnapscremen smager godt til.
    Læg stanniol over rugbrødet med mosen, og lad det trække natten over.
    Rør alle ingredienser til æggesnapscreme, undtagen rom, sammen i en gryde, og sæt det over middel varme.
    Lad det tykne, mens du rører.
    Når det har fået en tykkelse, så det kan lægge sig om en ske, som en god brun sauce, kommes rommen i.
    Lad det køle ned, og kom det i køleskabet natten over.
    Når du står op, tændes ovnen på 180 grader.
    Strø mandelflager over øllebrødet, evt. lidt flormelis, og bag den i 1 time uden staniol - dæk dog øllebrødet til, hvis toppen bliver for mørk.
    Server øllebrødet med æggesnapscremen.