Go Back
+ servings

Krydderkage

Dejlig opskrift på en krydderkage med rosiner i whiskey, saltet havrecrumble og creme fraiche med farin.
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Dessert
Keyword: Bradepandekage, Dessert, Hygge, Kage, Sødt
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 1 time
Antal: 1 bradepande
Forfatter: fadlsforlag

Ingredienser

Rosiner i whisky

  • 1 deciliter Whiskey
  • 200 gram Rosiner

Krydderkage

  • 160 gram Farin
  • 3 spsk. Honning
  • 1 deciliter Olie
  • 2 stk. Æg
  • 1 deciliter Kærnemælk
  • 350 gram Hvedemel
  • 1 tsk. Natron
  • 2 tsk. Kanel
  • 1 tsk. Kardemomme
  • 0.5 tsk. Nelliker
  • 0.5 tsk. Ingefær
  • 0.5 tsk. Salt
  • Appelsinskal Fra én hel appelsin

Havregrynscrumble

  • 1 deciliter Havregryn
  • 1 deciliter Hvedemel
  • 0.5 deciliter Sukker
  • 75 gram Smør
  • 1 tsk. Havsalt

Creme fraiche med farin

  • 250 gram Creme Fraiche
  • 3 spsk. Farin
  • Citronsaft Fra 1/2 citron
  • 1 knsp. Salt
  • Vaniljesukker Lidt

Sådan gør du

  • Bring whisky i kog, hæld den over rosinerne.
    Lad det stå i minimum en 1⁄2 time, gerne natten over.
    Rør farin, honning, olie, æg og kærnemælk sammen.
    Rør resten af ingredienserne til kagen sammen i en skål for sig, vend det hele sammen til en ensartet dej.
    Vend rosinerne ind i dejen, hæld dejen i et smurt ildfast fad.
    Rør alle ingredienser til havregrynscrumble sammen, fordel stykker på kagedejen.
    Bag kagen i ovnen på 180 grader i 50-60 minutter.
    Rør alle ingredienser til cremen sammen.
    Server kagen lun med den gode creme til.