Go Back
+ servings

Grove bagels

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Bage, Bagning, Frokost
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 10 stk.
Forfatter: fadlsforlag

Ingredienser

  • 25 gram Gær
  • 1 spsk. Salt
  • 1 spsk. Agave Sirup
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 5 deciliter Vand Lunkent
  • 600 gram Hvedemel
  • 300 gram Grahamsmel
  • 2 stk. Æggeblommer Til penslingen
  • Sesamfrø Kan erstattes af solsikkekerner, græskarkerner, nigellafrø eller andet drys

Sådan gør du

  • 1.    Rør gær, salt, agavesirup og olie ud i vandet.
    2.    Tilføj hvedemel og grahamsmel, og rør godt og længe, indtil du får en helt glat og spændstig dej. Det tager cirka 10 minutter. 
    1.    Kom et klæde over skålen, og stil den til hævning på køkkenbordet i en time.
    2.    Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Del den i 10 lige store dele, og form dem som runde boller. 
    3.    Pres et hul gennem midten af hver bolle med en finger, og riv forsigtigt i din bagel, så hullet bliver lidt større.
    4.    Tænd ovnen på 225 grader, og bring en stor gryde vand i kog.
    5.    Kom to bagels i gryden ad gangen, og kog dem et minut på hver side. Fisk så de kogte bagels op med gaffel, og læg dem på et viskestykke.
    6.    Fordel bagelsene på en beklædt bageplade. Pensl med æggeblomme, og drys med toppings.
    7.    Bag bagelsene i midten af ovnen i 15 minutter, indtil de er flot gyldne.