Go Back
+ servings
Tørret æggeblomme

Tørret æggeblomme

Når du salttørrer æggeblommer, udvider du brugen af den umamismag, som blommen har. Hvis du er vant til at bruge den rå, fede æggeblomme i din madlavning, så ved du, at den går enormt godt til en pastaret, tatar eller fisk. 
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Tilbehør
Keyword: Æg, Dehydrering, Tilbehør
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time
Antal: 5 Stk.
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 5 stk. Æggeblommer
  • 400 gram Salt
  • 200 gram Sukker

Sådan gør du

  • Bland "sprængningsblandingen" med salt og sukker sammen.
    Derefter findes en relativ flad beholder frem hvori ca. 40 % af blandingen strøs i bunden jævnt.
    Lad 5 fordybninger til blommerne.
    Skil æggeblommerne og hviden fra hinanden. Vi bruger metoden med at åbne ægget og køre blommen frem og tilbage i de to skaller indtil hviden er delt fra. Den resterende hvide kan bruges til f.eks. marengs.
    De 5 blommer lægges i fordybningerne, og det resterende af salt/sukkerblandingen hældes over, så blommerne er dækket helt til.
    Herefter skal der husholdningsfilm på toppen med et par huller i.
    Beholderen med blommerne skal i køleskabet i ca. 4 døgn, og herefter skal blommerne tages op af blandingen.
    Tag blommerne op, børst det værste salt af og rens resten af med vand.
    Så skal de lige tørre lidt.

    Tør dem yderligere 2 timer i en ovn ved 65 grader eller 3-4 timer dehydrator ved 50 grader.
    De tørrede æggeblommer kan holde 1 måned.