Go Back
+ servings
Antal: 2 portioner

Svamperisotto

No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Mette
Keyword: Aftensmad, Risotto, Svampe, Vegetar
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 1 stk. Løg Fint hakket
  • 2 clove Hvidløg Fint hakket
  • 300 gram Svampe Blandede
  • 155 gram Ris Brug risottoris
  • 0.5 liter Bouillon Hønsebouillion
  • 1 deciliter Hvidvin
  • 30 gram Smør
  • 30 gram Parmesan

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint. Hak svampene groft. Sæt en håndfuld af svampene til side.
    Varm lidt olie op i tykbundet sauterpande eller gryde. Tilsæt løg og hvidløg, og lad det svitse et par minutter.
    Tilsæt svampe og lad dem svitse sammen med løg og hvidløg, til svampene får farve. Pas på med at røre for meget rundt, lad i stedet svampene stege. 
    Tilsæt risottoris og lad dem stege af sammen med resten i et par minutter, så de tager lidt smag. 
    Tilsæt hvidvinen og lad det stege til alkoholen er fordampet.
    Herefter tilsættes 1 dl bouillionvand af gangen, imens der røres. Når risene har suget vandet til sig, tilsættes endnu en dl. osv. Sådan fortsætter du, indtil du har tilsat alt vandet. Risottoris suger meget væske, så vær ikke bange for mængden af vand.
    Tilsæt resten af svampene.
    Tilsidst river du parmesanost og tilsætter det sammen med smør til risottoen. 
    Smag til med sort peber og salt. 
    Riv evt. lidt parmesan til serveringen.