Go Back
+ servings

Fiskelasagne

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Aftensmad, Fisk, Italien, lasagne, Pasta, Squash, tomater
Forb. tid: 50 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 6 Portioner
Forfatter: Gæsteindlæg

Ingredienser

  • 350 gram friske lasagneplader Eller forkogte. Omkring 20 plader
  • 400 gram Torsk Eller mørk- eller lyssej, rødspættefiletter eller anden fast fisk
  • 1 stk. Zucchini Stor
  • 1 stk. Porre Stor

Tomatsovs

  • 5 stk. Tomater Store og modne
  • 1 dåse Flåede tomater
  • 2 stk. Løg
  • 4 fed Hvidløg
  • 1 tsk. Oregano Tørret
  • 2 deciliter Hvidvin
  • 1 tsk. Salt
  • Olivenolie Ekstra jomfru-
  • 2 tsk. Sukker
  • Flagesalt
  • Peber Fra kværn

Spinatsauce

  • 100 gram Frisk spinat
  • 2 spsk. Smør
  • 3 spsk. Hvedemel
  • 7.5 deciliter Sødmælk Cirka. Kan erstattes af letmælk
  • Muskatnød Revet
  • Salt
  • Peber Fra kværn
  • 3 spsk. Parmesan Cirka. Friskrevet

Sådan gør du

Tomatsovs

  • Sæt en gryde vand over, skær et lille kryds i toppen af hver tomat.
    Smid tomaterne i gryden, når vandet koger, giv dem knapt et minut, fisk op og læg straks i en skål med iskoldt vand.
    Pil skindet af.
    Del tomaterne og fjern de fleste kerner.
    Hak tomaterne groft. 
    Hak løg og hvidløg fint.
    Varm olien op i en tykbundet gryde, svits løgene i gryden et par minutter til de er klare, tilsæt hvidløg og svits dem med i kort tid, de må ikke tage farve.
    Tilsæt de hakkede tomater og oregano, lad det svitse med i yderligere 5 minutter.
    Hak de flåede dåsetomater groft og tilsæt dem også, hæld hvidvin og salt ved.
    Skru ned for varmen, og lad sovsen simre i en halv times tid.
    Tilsæt en smule mere vin eller vand, hvis sovsen bliver for tør.
    Smag til med lidt sukker, salt og peber.  
     

Spinatsaucen

  • Vask og hak spinaten groft.
    Smelt smørret i en tykbundet gryde, rør melet godt ud heri.
    Tilsæt mælken lidt ad gangen, bag saucen op under grundig piskning, til den har en tyktflydende konsistens.
    Tilsæt spinaten, og lad saucen simre i 5 minutter, riv muskatnød i og smag til med salt og peber.
    Tag saucen af varmen og rør friskrevet parmesan i til allersidst. 
     

Fiskelasagne

  • Vask zucchinien og skær den i fine, tynde skiver.
    Gerne på mandolinjern.
    Rens porren og skær den i fine tynde skiver.
    Skær fisken i tynde strimler, drys lidt salt over.
    Tænd ovnen på 180 grader varmluft. 
    Saml lasagnen i et ovnfast, rektangulært fad, cirka 22 x 30 cm.
    Smør bunden med et tyndt lag olivenolie, dæk med lasagneplader.
    Bred et tyndt lag spinatsauce udover pladerne, læg et lag fisk, zucchini og porrer på og så nogle gode skefulde tomatsovs.
    Og så igen et lag lasagneplader, spinatsauce, fisk, zucchini, porre og tomatsovs.
    Og så videre.
    Slut af med lasagneplader og ovenpå dem, den sidste spinatsauce.
    Drys gerne med lidt ekstra parmesan.
    Bag cirka en halv time, til lasagnen er gylden og lækker.
    Hold godt øje med den, måske er det nødvendigt at dække med stanniol undervejs, så lasagnen ikke bliver brændt. 
    Sæt en stabel tallerkner og lasagnen på bordet – kald på venner og familie og gå ombord i den lækre og rygende varme fiskelasagne.
    Server gerne en helt enkel grøn salat til.