Go Back
+ servings

Røget laks og røræg på ristet brød

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Æg, Brunch, Laks, Morgenmad
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 2 Portioner
Forfatter: Gæsteindlæg

Ingredienser

  • 100 gram Røget laks Skåret i skriver
  • 4 stk. Æg
  • 20 gram Smør + ekstra til brødet
  • 2 loaf Brød
  • Havsalt Fint
  • Peber Fra kværn

Sådan gør du

  • Pak laksen ud og læg skiverne på en tallerken, så de får stuetemperatur, mens du tilbereder æggene. 
    Slå æggene ud i en skål.
    Tilsæt 1 stor knsp salt og 1 vrid med peberkværnen og pisk det sammen med en gaffel.
    Varm en lille gryde med slip-let-belægning op ved lav varme og smelt halvdelen af smørret.
    Når smørret begynder at boble, kommes æggene i og røres rundt med en træske.
    Begynd at riste brødet. 
    Når æggene varmes op, vil de samle sig i bløde klumper.
    Det tager et par minutter – skru ikke op for varmen for at få det til at gå hurtigere.
    Forsæt med at røre rundt, skrab æggemassen af bund og sider og skub den ind mod den mindre stivnede midte.
    Når du næsten har opnået den konsistens, du kan lide, tages gryden af varmen, fortsæt med at røre rundt 10 sekunder og tilsæt resten af smørret, som hurtigt røres i og dermed sørger for, at æggene ikke stivner yderligere.
    Smør det ristede brød, læg et par skriver røget laks på hvert stykke og pynt med røræg.
    Server straks. 

Noter

Variationer:

Røræg med skinke

Erstat røget laks med skinke i skiver – de skal have stuetemperatur. Læg dem på ristet brød og pynt med røræg som ovenfor. 
 

Røræg med røget kuller

Erstat røget laks med 250-300 g røgede kullerfileter, pocheret i mælk, der netop dækker, med 1 laurbærblad og nogle få hele peberkorn (bring det til simrepunktet, tag det af varmen, lad fisken trække i eftervarmen et par minutter og hæld mælken fra).
Bræk fisken i store flager og fjern skind og ben.
Rør forsigtigt fisken i rørægget under det sidste minuts tilberedning.