Go Back
+ servings
Antal: 4 personer

Den ægte skinkeschnitzel

Skinkeinderlår – uhm, lækkert! Det er en mager, mør og saftig muskel uden en eneste sene. Wienerschnitzler af skinkeinderlår far man ofte i udlandet, men ikke i Danmark, hvor vi har skrappe regler om, hvad man må kalde hvad.
4.50 fra 4 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: fadlsforlag
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Aftensmad, Frokost, Gris, Mormormad, Skinkeschnitzel, Svinekød
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

Skinkeschnitzel

  • 4 stk. Skinkeschnitzler a' 180 gram fra skinkeinderlar, tykkelse pa ca. 4-5 mm
  • 100 gram Hvedemel
  • 1-2 stk. Æg
  • 100 gram Rasp
  • Salt
  • Peber Fra kværn
  • 50 gram Smør
  • 0.5 stk. Citron Økologisk
  • 30 gram Kapers
  • 0.5 deciliter Peberrod Friskrevet
  • 4 stk. Ansjosfileter Eller benfri sild

Mormors grønne ærter og brasekartofler

  • 250 gram Ærter Med bælg
  • Salt
  • Peber Fra kværn
  • 800 gram Kartofler Kogte og kolde
  • 50 gram Smør
  • Salt
  • Peber Fra kværn

Sådan gør du

Skinkeschnitzel

  • Vend først schnitzlerne i mel, så i sammenpisket æg og så i rasp blandet med salt og peber.
  • Brun smør pa en stor pande, og steg schnitzlerne gyldne, hvilket vil sige i ca. 3 minutter på hver side.
  • Anret dem med en ”dreng”, som det hedder i kokkesprog, dvs. en skive citron, en tsk. kapers, 1 tsk. revet peberrod og en ansjos pr. schnitzel.

Mormors grønne ærter og brasekartofler

  • Bælg ærterne, og kom dem i en skål.
  • Del kartoflerne i kvarte, og steg dem ved hård varme i smør, drys med salt og peber, og lad dem blive brune i overfladen.
  • Bland dem til sidst sammen med ærterne, og server med schnitzel.