Rør gær og vand sammen i en skål.Kom hvedemel og kerner i, og rør, til der ikke er flere klumper.Læg et stykke film eller et viskestykke hen over, og lad dejen stå på køkkenbordet til dagen efter.
Dag 2:
Bland fordej og koldt vand, og rør sammen i en skål til en køkkenmaskine.Kom hvede- og purpurhvedemel i, og rør dejen langsomt sammen i 2 min. pa køkkenmaskinen.Ælt dejen pa middelhastighed i 5-10 min.Når dejen slipper siderne af skålen og samler sig om dejkrogen, skal den ælte i 1 min. yderligere.Tilsæt salt, og ælt yderligere i 1 min.Kom dejen i en skål smurt med lidt olivenolie.Sæt dejen til hævning, indtil den er vokset 35 % i størrelse.Læg film på, og sæt i køleskabet til dagen efter.
Dag 3:
Forvarm din ovn til 230 grader inklusive bagepladen.Tag dejen ud fra køl, og drys toppen med hvedemel.Kom lidt mel på bordet også. Vend dejen forsigtigt ud af skålen, og drys med mel igen.Del dejen i to stykker, og læg to mindre snit på tværs af begge brod.Tag bagepladen ud af ovnen, og læg brødene på.Sæt den tilbage i ovnen, og hæld 1 dl vand i et fad i bunden af ovnen for at skabe damp.Luk straks.Bag brødene i 15 min. på 230 grader, og skru ned på 180 grader, og bag i yderligere 15 min.Brug et stegetermometer til at tjekke, om brødene er færdige.Er temperaturen 96-98 grader eller mere, er de færdige.Afkøl på en rist, og server, når brødet er lunt.Server evt. brødet sammen med olivenolie og plantesmør drysset med byggræspulver.