Go Back
+ servings

Franskbrød

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Bage, Bagning, franskbrød, Hygge, Mormormad
Forb. tid: 1 time 30 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 2 stk
Forfatter: AndersC

Ingredienser

  • 2 deciliter Vand Lunken
  • 2 deciliter Mælk Lunken
  • 30 gram Gær
  • 2 stk. Æg
  • 10 gram Salt
  • 50 gram Sukker
  • 800 gram Hvedemel
  • 50 gram Smør blødt

Sådan gør du

  • Put vand og mælk i en skål, og rør gæren ud i den.
    Tilsæt alle ingredienser, undtagen smør.
    Rør sammen til en fast dej, og tilsæt nu den bløde smør.
    Tag din dej og rør med en røremaskine i 10 minutter, på middel hastighed. 
    Dejen deles i to lige store dele.
    Slå luften ud af dejen ved at folde den over sig selv 3-4 gange, til dejen ligner en stram fast bolle.
    Fordel dejen i 2 forme der passer i størrelsen. 
    Lad brødene hæve i 1-1,5 timer. 
    Pensel overfladen med mælk, og put dem i ovnen. 
    Bag brødene på 200 grader almindelig ovn i ca. 20 minutter.
    Lad brødene afkøle på en rist.
    Efter nedkøling er de klar til servering. 
    Franskbrød
    Franskbrød
    Franskbrød
    Franskbrød

Noter

Se hvordan jeg laver mit franskbrød her.
{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/Ng_kSY-gADY.jpg?itok=VWhftZnR","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=Ng_kSY-gADY&t=1s","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":1},"settings_summary":["Embedded Video (Responsivt, autoplaying)."]}