Go Back
+ servings
Antal: 4 Portioner

Kylling ”Grille Diable” med waldorf-salat

No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: rasmusbredahl
Keyword: Aftensmad, Kylling, Salat, Unghane
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

Kylling

  • 1500 gram Unghane i størrelsen fra ca. 1.5-1.8 kg
  • 60 gram Madagaskarpeberkorn syltede og grønne
  • 3 spsk. Dijonsennep
  • 30 gram Rasp
  • 2.5 deciliter Piskefløde
  • 2 spsk. Tamari
  • 1 spsk. Citronsaft

Waldorf salat

  • 0.5 bunch Bladselleri
  • 2 stk. Æbler
  • 200 gram Druer stenfri
  • 40 gram Valnødder
  • 2 spsk. Citronsaft
  • 2 tsk. Flormelis
  • 2 deciliter Yoghurt drænet
  • 2 tsk. Dijonsennep
  • 750 gram Kartofler små
  • Olivenolie
  • Groft salt
  • Peber fra kværn

Sådan gør du

Kylling

  • Tænd ovnen på 180 grader.
    Fjern rygbenet på unghanen, og kom den i et ildfast fad.
    Hak eller knus de syltede grønne peberkorn i en morter.
    Rør med dijonsennep, og fordel halvdelen af massen ovenpå kyllingen.
    Krydr med salt, og drys med rasp.
    Halvér kartoflerne, vend dem med lidt olivenolie, og kom dem i fadet med unghanen.
    Bag i ovnen i ca. 35-40 minutter.
    Rist den anden halvdel af sennep-peberblandingen i en lille gryde.
    Tilsæt piskefløde, og kog igennem.
    Smag til med tamari og citronsaft.
     

Waldorf salat

  • Selleri skæres i meget tynde strimler.
    Æblerne skæres i små tern, og druerne halveres.
    Drænet yoghurt, sennep, flormelis, salt og peber røres sammen.
    For at undgå at cremen bliver tynd, skal waldorf-salaten først blandes umiddelbart inden servering.
    Der vendes cremen med selleri, æbler og 2/3 af druerne.
    Pynt salaten med de resterende druer og valnødder.
    Skær unghanen ud i lår og bryst, og servér med kartofler, sauce og waldorfsalat.