Go Back
+ servings

Krydder-hakkebøf

Serveret med stegte rødløg og rodfrugter
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Hovedret
Keyword: Aftensmad, hakket oksekød, Hverdagsmad, Kartofler, oksekød
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: rasmusbredahl

Ingredienser

  • 500 gram Rodfrugter f.eks. rødbeder, gulerødder, persillerødder
  • 500 gram Kartofler store
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 2 stk. Frisk timian kviste
  • 0.5 deciliter Æbleeddike
  • 500 gram Hakket Oksekød maks. 10 % fedt
  • 2 fed Hvidløg
  • 0.5 bundt Frisk timian kan erstattes af tørret
  • 0.5 tsk. Chiliflager tørret
  • 0.5 tsk. Spidskommen
  • 1 tsk. Røget paprika
  • 2 stk. Rødløg eller røde perleløg, halveret og skåret i både
  • 2 spsk. Soya
  • 1 spsk. Sukker
  • 2 spsk. Æbleeddike
  • Groft salt
  • Peber fra kværn

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader. Skræl rodfrugterne og kartoflerne, og skær dem i grove stykker.
    Vend med olivenolie, timian, æbleeddike, salt og peber.
    Bag ca. 25-30 minutter.
    Rør kødet med hakket hvidløg, timian, chili, spidskommen og paprika.
    Form til 4 bøffer, og hak på begge sider med en kniv, til de er ca. 2 cm høje.
    Krydr med groft salt og peber fra kværn, og steg dem gyldne på begge sider i lidt olie.
    Tag bøfferne af panden, og rist rødløgsbådene på samme pande et par minutter.
    Hvis du griller bøfferne, steges løgene i stedet i en gryde.
    Tilsæt soja, sukker og eddike, lad simre ca. 2-3 minutter under jævnlig omrøring, og smag til med salt og peber.
    Anret hakkebøfferne med rodfrugterne og løg på toppen.

Noter

TIP: Køb aldrig hakkekød med en fedtprocent på over 10 %. Det er tit billigst, men fedtet ligger bare tilbage i panden og gør ingen gavn.