- 450 gram Smør usaltet smør, blødgjort
- 450 gram Sukker
- 450 gram Mandelmel eller kværnede mandler
- 2 tsk. Vaniljeessens ekstrakt
- 6 stk. Æg
- 4 stk. Citronskal fintrevet skal af 4 usprøjtede citroner
- 1 stk. Citronsaft saft af 1 citron
- 225 gram Polenta
- 1.5 tsk. Bagepulver
- 0.25 tsk. Salt
- Smør usaltet smør til at smøre formen med
Forvarm ovnen til 160°.
Beklæd bunden af en 7½ cm dyb springform eller anden kageform på 30 cm med bagepapir, og smør den.
Pisk smør og sukker lyst og luftigt med en elpisker.
Rør mandelmel og vanilje i.
Pisk æggene i ét ad gangen.
Vend citronskal og -saft i efterfulgt af polenta, bagepulver og salt.
Hæld dejen i den klargjorte form.
Bag kagen i 45-50 minutter, til den er gennembagt og mørkebrun ovenpå.
Lad den køle af i formen.
Om vinteren serverer vi kagen her med karamelliserede blodappelsiner og cremefraiche.