Go Back
+ servings

Polenta-, mandel- og citronkage

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Bage, Bagning, Brunch, Italien, Kage, Morgenmad, Sødt
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 50 minutter
Antal: 10 Portioner
Forfatter: Lindhardt og Ringhof

Ingredienser

  • 450 gram Smør usaltet smør, blødgjort
  • 450 gram Sukker
  • 450 gram Mandelmel eller kværnede mandler
  • 2 tsk. Vaniljeessens ekstrakt
  • 6 stk. Æg
  • 4 stk. Citronskal fintrevet skal af 4 usprøjtede citroner
  • 1 stk. Citronsaft saft af 1 citron
  • 225 gram Polenta
  • 1.5 tsk. Bagepulver
  • 0.25 tsk. Salt
  • Smør usaltet smør til at smøre formen med

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 160°.
    Beklæd bunden af en 7½ cm dyb springform eller anden kageform på 30 cm med bagepapir, og smør den.
    Pisk smør og sukker lyst og luftigt med en elpisker.
    Rør mandelmel og vanilje i.
    Pisk æggene i ét ad gangen.
    Vend citronskal og -saft i efterfulgt af polenta, bagepulver og salt.
    Hæld dejen i den klargjorte form.
    Bag kagen i 45-50 minutter, til den er gennembagt og mørkebrun ovenpå.
    Lad den køle af i formen.
    Om vinteren serverer vi kagen her med karamelliserede blodappelsiner og cremefraiche.