Go Back
+ servings
Antal: 6 Portioner

Oksekæber

Braiseret med øl, syltede skalotteløg og piment
Forfatter: fadlsforlag
Keyword: Løg, Oksekæber, oksekød, simreret
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 2 timer

Ingredienser

Oksekæber

  • 1 kilogram Oksekæber
  • 25 gram Smør
  • 2 stk. Løg Skåret i kvarte
  • 1 stk. Rød peberfrugt Skåret i grove stykker
  • 6 fed Hvidløg
  • Citronskal Revet skal fra 2 citroner, økologiske
  • frisk rosmarin 3 kviste
  • Salt
  • Peber Fra kværn
  • 5 deciliter Øl Mørk
  • 1 liter Vand

Kålrabimos

  • 800 gram Kålrabi
  • 4 fed Hvidløg Finthakkede
  • Frisk timian 2 kviste, gerne citrontimian
  • 5 spsk. Olivenolie
  • Salt
  • Peber Fra kværn
  • Citroner Skal og saft fra 2 citroner, økologiske

Syltede skalotteløg

  • 12 stk. Skalotteløg
  • 1 stk. Rød peberfrugt
  • 2 spsk. Olivenolie
  • frisk rosmarin 2 kviste
  • 0.5 deciliter Sherryvineddike
  • 1 tsk. Honning
  • Salt
  • Peber Fra kværn
  • 0.5 bundt Bredbladet persille Hakket

Sådan gør du

Oksekæber

  • Start med at pudse kæber for sener, og brun oksekæberne i smør i en stegegryde.
    Det er vigtigt, at kødet bliver godt brunet af, da det er med til at give smag.
    Tag kødet op af gryden, når det er brunet.
    Brun derefter løg, peberfrugt og hvidløg i det samme fedtstof.
    Læg kæberne tilbage i gryden.
    Tilsæt citronskal, rosmarin, salt og peber.
    Tilsæt øl, og lad det koge op, hæld så meget vand i, at kæberne er dækket.
    Lad det derefter simre under låg i ca. 1½ time på kogepladen eller i ovnen ved 180°C.
     

Kålrabimos

  • Mens kæberne simrer, skær kålrabien i tern.
    Vend kålrabi, hvidløg, olie og timianblade sammen i et ildfast fad.
    Krydr med salt og peber.
    Bag det i 30 minutter, eller til det er mørt.
    Tag dem ud af ovnen, og rør dem til en rustik mos, smag til med citronskal og -saft.
     

Syltede skalotteløg

  • Pil skalotteløg.
    Flæk peberfrugten, befri den for kerner, og skær den i mindre stykker.
    Kom olie i en gryde, varm den godt op, og tilsæt løg, peberfrugt og rosmarin.
    Lad det brune godt.
    Kom sherryvineddike ved, og lad den bruse af.
    Skru ned, og lad grøntsagerne simre, til de er møre, men stadig har bid.
    Tag af varmen, og smag til med honning, salt og peber.
    Vend med hakket persille.
     

Servering

  • Tag kæberne op, når de er møre.
    Si saucen i en anden gryde, kog den lidt ind, og smag til med salt og peber.
    Læg kæberne ned i saucen, og den er klar.
    Server kæberne med mos og grøntsager.

Noter