Partering af hel kylling

Video URL

Her viser vi hvordan vi plejer at lave en partering af hel kylling og udnytter det hele efterfølgende.

Der er et par helt åbenlyse fordele ved at partere en hel kylling hvis man vil ofre den tid det tager at gøre. 

For det første kan du selv vælge hvilke dele der skal have skind på eller om du evt. vil have hele skindet skåret af. Skindet kan f.eks. skæres af i ét stykke og bruges til at pakke omkring andre råvarer for at give en sprød indpakning i ovnen.

For det andet kan du holde øje med hvornår kyllingerne er på tilbud. Kyllingen i videoen er på 1,6 Kg og købt for 40 kr. Det kommer man ikke langt for hvis bryst, lår og vinger købes for sig og så har man endda skroget til at koge suppe eller fond af.

Vi fryser de forskellige dele ned i poser og bruger f.eks. vingerne til hotwings når vi har nok til en portion. Her skal det bemærkes at vi pakker lårene ind i mellemlægspapir for at undgå at de hænger sammen og skindet ødelægges før de bliver tilberedt.

Kyllingestykkerne i fryseposer efter partering

Som det kan ses i videoen er vi langt fra professionelle slagtere. Faktisk har ham der skærer tidligere kun set det gjort før videoen blev lavet, så derfor er der ingen undskyldning for selv om komme i gang derhjemme.

Egentlig viser det sig at være sjovt efterfølgende, hvor man kan udfordre sig selv til at lave så flotte udskæringer som muligt.

Kategori
Sværhedsgrad