PER ASMUSSEN
Pain au Chocolat – Chokolade croissant
Almindelige smørcroissanter er gode. Men chokoladecroissanter! På fransk kaldes de de pain au chocolat, og de er næsten endnu bedre end almindelige croissanter, i hvert fald indimellem. Kombinationen af den fedtede smørdej og den let bitre, fyldige chokolade er næsten helt ubeskrivelig. At noget så “simpelt” kan være så lækkert, ja, det er næsten utroligt. De franskmænd – de ... Læs Mere
HENRIETTE KRISTIANSEN
Thai inspireret kyllingegryde med agurkesalat
Efterårsvejr rimer næsten på varmede simreretter, ikke sandt….? Denne thai inspirerede kyllingegryde er en helt fantastisk en af slagsen! Mild, rund og cremet med mør kylling og et spicy twist – serveret med let syrlig lynhurtig hjemmelavet agurkesalat, der skaber perfekt modspil til de øvrige smage. Sovsen er lavet af blandt andet kokosmælk, som gør ... Læs Mere
HENRIETTE KRISTIANSEN
Rustikke, koldhævede morgenboller
Super skønne, koldhævede og nemme boller, der kan røres sammen på 3 minutter og laves helt uden dejfingre eller røremaskine.. De er sådan lidt grove, men uden at være hverken tørre eller kedelige overhovedet – rustikke kan man kalde dem, bløde og med lidt sej krumme og en let sprød skorpe. De smager bar dejligt ... Læs Mere
MICKICHENG
Påske cheesecake
Lækker påske cheesecake med kiksebund, ostecreme og pyntet med marcipanæg, blomster og citronmelisse. Se videoen til den her opskrift på min Instagram profil.
REDAKTION
Pizzajern test: Aldrig har det være lettere at lave pizza
At lave lækre, sprøde pizzaer hjemme i sit eget køkken, er en udfordring for mange, men med det rette udstyr bliver det både nemt og hurtigt. Et pizzajern et køkkenredskab, der gør drømmen om den perfekte hjemmelavede pizza til virkelighed. Uanset om du er nybegynder eller en erfaren pizzabager, åbner et pizzajern op for en ... Læs Mere
REDAKTION
Overvejer du en stegegryde? Find den i denne stegegryde test
En stegegryde er et alsidigt køkkenredskab, som kombinerer egenskaberne fra en traditionel gryde med fordelene ved en stegepande. Dette gør den ideel til en lang række tilberedningsmetoder, herunder stegning og braisering. Dens unikke design, typisk fremstillet af støbejern eller tungt stål, sikrer en jævn varmefordeling, hvilket er afgørende for at opnå ensartede og velsmagende resultater. ... Læs Mere
PER ASMUSSEN
Pasta Alfredo (Fettuccine)
Jeg er generelt kæmpe fan af det italienske køkkens simple pastaretter: Spaghetti Carbonara og Cacio e Pepe. Så jeg eksperimenterer hele tiden med at lave de retter og nu er det lykkedes mig at ramme en helt perfekt Pasta Alfredo. Det er en klassiker inden for italiensk køkken og stammer oprindeligt fra Rom. Den blev ... Læs Mere
PER ASMUSSEN
Potato Buns Burgerboller
Er du på udkig efter den ultimative burgerbolle, som kan løfte din burger til nye højder? Så behøver du ikke lede længere. I denne opskrift vil vi guide dig gennem skabelsen af de perfekte potato buns, der med deres bløde krumme og lette tekstur er ideelle til enhver type burger. Jeg er så heldig at ... Læs Mere
PER ASMUSSEN
Papa Rellenas – cubanske friturestegte fyldte kartofler
Papas Rellenas, eller friturestegte fyldte kartofler, er en populær ret i mange latinamerikanske køkkener, især i Cuba, hvor den betragtes som en klassisk comfort food. Denne lækre snack består af blødt, moset kartoffel fyldt med krydret og smagfuldt kød, som herefter formes til små kugler eller ovale, paneres og frituresteges til de er gyldenbrune og ... Læs Mere
HENRIETTE KRISTIANSEN
Laks og perlebyg i spinat-flødesovs
Laks og spinat er altid en fantastisk lækker kombi. Her er makkerparret tryllet ned i en cremet gryderet i skøn forening med perlebyg og flødesovs. Perlebyggen er lige lidt grovere end almindelige ris, og dermed også lidt sundere, men de blir stadig lækkert møre og cremede i sådan en gryderet her, og så mætter de ... Læs Mere
HENRIETTE KRISTIANSEN
Dansk salat med rugbrødscroutoner
Simpel, farverig og meget dansk salat med klassiske danske råvarer som agurk, tomat, ærter og såmænd også rugbrød… Rugbrødet er tryllet om til sprøde croutoner og resten af salaten vendt i en hurtig dressing med et lille bitte snert af hvidløg, som klæder de simple råvarer utrolig godt… Salaten er hurtig at vende sammen og ... Læs Mere
HENRIETTE KRISTIANSEN
Pitabrød med tunsalat, æg og urtedressing
Dagens menu står på noget nemt, lækkert og børnevenligt; Pitabrød med fyld – ungerne får lidt forskellige små skåle med fyld at vælge imellem, de syns det er sjovt at bygge selv. Mit fyld består af en hurtig tunsalat, en lynrørt cremefraiche dressing med krydderurter og syltede agurker og så lidt æg – et virkelig ... Læs Mere
HENRIETTE KRISTIANSEN
Bagt tomatsuppe med pastaer og sprøde ostebrød
Her får I en viiirkelig skøn tomatsuppe! Den er lavet på en base af bagte grøntsager og masser af tomat. Den er både simpel og nem, men fyldt med smag! Altså sådan virkelig god faktisk – var overrasket over hvor meget smag, der ku komme ind i en simpel tomatsuppe.Smagen af de friske grøntsager, kombineret ... Læs Mere
PER ASMUSSEN
Pulled Duck
Nyd en saftig og smagfuld pulled duck, tilberedt langsomt og omhyggeligt for at opnå den perfekte tekstur og smag. Vi tager udgangspunkt i Pulled Pork, så der bruges en dryrub med samme smage som man kender fra grisen. Så hvis f.eks. er træt af helstegt and, så er det her en dejlig opskrift og kødet ... Læs Mere
PER ASMUSSEN
Bagte kartofler i Airfryer
Dejlig og simpel opskrift på bagekartofler i Airfryer. Du sparer tid ved at bruge airfryer i stedet for den almindelig ovn og de bliver lige så gode. Typisk med denne ret så vil jeg kun lave den når jeg har gæster, da jeg synes at det er spild af ressourcer at tænde min almindelig ovn ... Læs Mere
REDAKTION
Muffinmaskine test: Gør det let at lave lækre muffins
At bage muffins er en hyggelig, men tidskrævende aktivitet. For dem, der ønsker at spare tid og gøre processen mere effektiv, kan en muffinmaskine være løsningen. En muffin maskine er en køkkenmaskine specifikt designet til hurtigt og nemt at bage muffins og/eller andre kager, som f.eks. cupcakes. En muffins maskin opvarmes hurtigere end en ovn, ... Læs Mere
HENRIETTE KRISTIANSEN
Sundere bananhapsere med chokolade og havregryn
Sundt, sødt og simpelt…? De her små banansnacks er helt geniale til den lille sult, til den søde tand eller til madpakkerne. De er lavet på bare 4 ingredienser og er både nemme og hurtige. De er sødet med banan i stedet for sukker og indeholder hverken olie eller smør – så de er ikke ... Læs Mere
HENRIETTE KRISTIANSEN
Alt i ét søndagsfad med med oksekød, kartofler og grøntsager
Denne ret er sådan en rigtig søndagsret; den er nem, men kræver lidt ovntid – til gengæld er den genial til at få tømt ud i køleskabet inden en ny uge starter. I fadet er der en grøntsagsbund, et lag smagfuld kødsovs, et lag kartofler og på toppen lidt mere kødsovs, revet ost og friske ... Læs Mere
PER ASMUSSEN
Stegt flæsk i Airfryer/Actifryer
Er du på udkig efter en ny og spændende måde at nyde den klassiske danske ret, stegt flæsk, på? Så er du kommet til det rette sted! Her har vi både en guide til hvordan du laver den i en mere fedtfattig version der ikke fedter hele dit køkken til. Hertil har vi brugt en ... Læs Mere
HENRIETTE KRISTIANSEN
Hasselback kartofler med hvidløg og rosmarin
Hasselback kartofler er en herlig måde at servere kartofler på; sprøde udenpå, bløde indeni og, i denne udgave, med smag fra hvidløg og krydderurter. Hemmeligheden er, at skære kartoflerne i så tynde skiver som muligt – dog uden at skære helt igennem. Og så smør selvfølgelig! Som skal hældes over kartoflerne inden bagning og som ... Læs Mere
HENRIETTE KRISTIANSEN
Fyldig tomatsuppe med oksekødboller og bulgur
Tomatsuppe er en skøn klassiker som ofte er en favorit hos både store og små. I denne udgave har jeg blendet en pastinak sammen med tomaten for at skabe lidt mere dybde i suppen og en større mæthedsfornemmelse. Derudover har jeg tilføjet bulgur. Det kunne lige så vel have været små pastaer eller linser – ... Læs Mere
HENRIETTE KRISTIANSEN
Cremet pastaret med spinat, ærter og bacon
Det grønt, det cremet, det nemt og det lækkert! Pastaret med spinat, ærter og bacon – simpelt og klar på bare 30 min, og oh så godt! På toppen et drys parmesan og lidt persille til at fuldende retten. Jeg har brugt frisk pasta og ærter + spinat fra frost, men du kan os bruge ... Læs Mere
REDAKTION
Ny bradepande? Find den bedste i denne bradepande test
En bradepande er et alsidigt køkkenredskab, der findes i næsten alle hjem. Dette flade, ofte rektangulære bagefad, er designet til at kunne tåle høje temperaturer i ovnen. Fremstillet af materialer som metal, glas eller keramik, er bradepander alsidige og fleksible, hvilket også gør, at de kan bruges til en lang række forskellige opskrifter, både når ... Læs Mere
HENRIETTE KRISTIANSEN
Morgenbowl med smoothie og vaniljeskyr
Frisk start på dagen med bærsmoothie på vanilleskyr, toppet med ristede havregryn og friske bær…Hvis du ikk gider det helt store, men alligevel godt vil ha noget der er lidt lækkert og sundt, så er sådan en omgang altså genial. Jeg kan godt lide at kombinere skyr og smoothie i skålen – det mætter mere ... Læs Mere
HENRIETTE KRISTIANSEN