Walesstang

Walesstang

20 min
30 min
2  stk.
Profile picture for user MickiCheng
MickiCheng
Amatør
Walesstang lavet af vandbakkelse med creme. WAAAUW for en Walesstang!! Jeg er så stolt over mit fine resultat på en klassiker!!
Om opskriften
Beskrivelse

WAAAUW for en Walesstang!! 🤩🤩

Jeg er så stolt over mit fine resultat på en klassiker!! 👏🏼👏🏼

Jeg elsker virkelig Walesstang, og jeg synes virkelig, de er blevet mega flotte 😍😍

Hvad synes I?! 🍓🍓

Walesstang

Ingredienser
Vaniljecreme
1⁄2 Vaniljestang
4 Æggeblommer
20 g Maizena
2 1⁄2 dl Sødmælk
80 g Sukker
Vandbakkelse
3 dl Vand
125 g Smør
140 g Mel
4 Æg
1⁄4 tsk Salt
1 tsk Sukker
Fyld og pynt
  Vaniljecreme
400 g Hindbærmarmelade
  Bær (friske)
  Chokolade
1⁄2 l Fløde
  Makroner (én håndfuld)
Vejledning

Vaniljecreme:

Varm mælken op i en gryde.

Skrab korn ud af vaniljestangen og bland det med sukker, maizena og æggeblomme.

Piskes lyst og luftigt.

Hæld den varme mælk over i æggesnapsen og pisk godt rundt.

Kom massen i gryden og kog op under omrøring i et par minutter.

Pas på cremen ikke brænder på.

Kom cremen på køl og lad den blive helt kold.

 

Vandbakkelse:

Kom vand, sukker, salt og smør i en gryde og kog op til alt smørret er smeltet.

Skru ned for temperaturen, tilsæt mel og rør godt rundt i et par minutter, så dejen “rister af” i gryden.

Lad dejen svale let, inden der piskes et æg i ad gangen.

Dejen skal være tyk og tung - så der skal bruges mellem 3-5 æg afhængigt af størrelsen på æggene. Dejen må ikke blive for tynd.

Kom dejen i en sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt to stænger på bagepladen.

Bag ved 200 grader celsius i almindelig ovn i cirka 25-30 minutter. Der må ikke åbnes for lågen imens.

Lad stængerne køle helt af inden afpyntning.

 

Fyld og pynt:

Pisk fløden til flødeskum.

Kog marmelade let ind i en gryde i cirka 2-3 minutter, afkøl den helt.

Fordel lidt marmelade på midten bundene.

Pisk vaniljecremen lind og lækker og fordel på stængerne i midten.

Drys evt. med knuste makroner.

Kom flødeskum i sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt et flot mønster over vaniljecremen, så alt er dækket.

Pynt med friske bær og hakket eller smeltet chokolade.

Rigtig god fornøjelse med det hele 🤩🤩

Kilde

Følg mig på Instagram her

Om forfatteren
Profile picture for user MickiCheng
MickiCheng
Amatør
Bio
Micki elsker kage, søde sager og alt godt inden for bagværk. Selvom Micki er god til at svinge kagerullen i køkkenet, nyder han også en god, hjemmelavet bearnaise og tykke, friterede fritter! Og en god, rød bøf!
Læs flere af vores opskrifter
Hviletid
30 min
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier