Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Wagyu Hanging Tender Sous Vide

Sebastian FiskerSebastian Jespersen

Sebastian er 33 år gammel, bosiddende i Viborg og er Sous Vide, Kød og Craftbeer Enthusiast. du kan følge ham på Instagram her: @sebastian_eats

20. oktober 2020
Sindsygt mørt, saftigt og smagfuldt. Selv Teres Major og New York Strip får hård konkurrence her, og det er helt klart en udskæring jeg vil købe fremadrettet.

Opskrift på wagyu hanging tender sous vide

WAGYU EXTRAVAGANZA: Chilensk Wagyu fra Mollendo.

Hanging Tender tog totalt røven på mig. Det er det vi på dansk kalder Nyretapper. Jeg har faktisk afholdt mig fra Nyretapper på grund af navnet. Jeg har hele tiden godt vidst at det intet havde med nyrer at gøre, men jeg synes virkelig det er et uheldigt navn.. anyway nu fik jeg prøvet det, og jeg blev ekstremt positivt overrasket. Sindsygt mørt, saftigt og smagfuldt. Selv Teres Major og New York Strip får hård konkurrence her, og det er helt klart en udskæring jeg vil købe fremadrettet.

Jeg har købt kødet hos Steak-out.dk, hvor jeg satte mig for at prøve ni forskellige Wagyu udskæringer i sous vide over ni dage. Jeg deler selvfølgelig alle resultaterne her på siden.

Wagyu Hanging Tender Sous Vide

Wagyu Hanging Tender Sous Vide


Antal: 4 personer

Wagyu Hanging Tender Sous Vide

Sindsygt mørt, saftigt og smagfuldt. Selv Teres Major og New York Strip får hård konkurrence her, og det er helt klart en udskæring jeg vil købe fremadrettet.
Forfatter: Sebastian Jespersen
Ret: Hovedret
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 2 timer

Grej

Ingredienser

  • 2 stk. Nyretapper Wagyu
  • Salt og Peber

Sådan gør du

  • Start med at tænde din sous vide på 56 grader.
  • Krydder kødet med salt og peber.
  • Vakuumpak kødet.
  • Tilbered kødet i 2 timer.
  • Tag det op af vandet og pak det ud af vakuumposen.
  • Tør kødet godt af på begge sider (med et rent viskestykke eller køkkenrulle.
  • Kødet er færdigtilberedt og klar til at blive spist, men det mangler at blive brunet af.
  • Kødet her er fuld af lækker fedtmarmorering, så det kræver ikke tilsat smør/ghee/olie for at stege det.
  • Jeg foretrækker en af nedenstående tre metoder (du kan sagtens bruge en almindelig stegepande og stege kødet i 30-60 sekunder på hver side):
  • Gasbrænder
    Fuld kraft på og giv kødet 30-60 sek. på hver side.
    Grill
    Igen fuld smæk på grillen og giv kødet 30-60 sek. på hver side.
    Støbejernspande
    Steg kødet på en skoldhed pande i 30-60 sek. på hver side.
  • Skær kødet på tværs af kødfibrene og server straks.