Vores nordiske kaffe

Vores nordiske kaffe

5 min
2 min
1  drink
Profile picture for user Gyldendal
Gyldendal
Professionel
Om opskriften
Beskrivelse

En dejlig nordisk udgave af den irske kaffe. Her er whiskyen erstattet af en god fadlagret akvavit.

Vi har opskriften fra bogen: "AKVAVIT - Myter, mad og cocktails", skrevet af Rasmus Poulsgaard & Sune Risum-Urth. De skriver følgende om opskriften:

"Det er svært ikke at holde af irsk kaffe, men gad vide, om ikke krydderierne i en akvavit gør den endnu bedre? Fadlagring tilfører vaniljenoter, som vi kan understrege ved at putte lidt vaniljesukker i flødeskummet."

Ingredienser
2 tsk Brun farin
4 cl akvavit (Gammel Opland Edel Portvinsfat d)
12 cl Kaffe (god)
25 cl Fløde
1 tsk Vaniljesukker
  Kanel
Vejledning

Start med fløden.

Hæld 25 centiliter fløde i en skål, og smid en teskefuld vaniljesukker efter den.

Pisk i hånden, til piskeriset trækker streger.

Fløden må ikke blive fast.

I et passende glas hældes to teskefulde brun farin og 4 centiliter Opland Edel eller anden fadlagret akvavit.

Rør rundt, til sukkeret er opløst.

Skænk varm kaffe i koppen.

Læg et lag af den letpiskede vaniljefløde over, og riv lidt kanel på toppen.

Kilde

Akvavit

Vi har opskriften fra bogen: "AKVAVIT - Myter, mad og cocktails".

Om forfatteren
Profile picture for user Gyldendal
Gyldendal
Professionel
Bio
Forlaget Gyldendal - www.gyldendal.dk
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier