Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Vol-au-vent

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

18. november 2020
Mit første forsøg med vol-au-vent og det er bestemt ikke sidste gang jeg laver det. Normalt i Frankrig laves de store og bruges typisk til en frokost med en stuvning af enten asparges, svampe eller fiskeboller.

Opskrift på vol-au-vent

Mit første forsøg med vol-au-vent og det er bestemt ikke sidste gang jeg laver det.

Jeg skulle have dem sammen med høns i asparges, så jeg gik efter en miniudgave af dem, så de blev lidt i stil med tarteletter. De blev dog lidt mindre end jeg havde troet.

Normalt i Frankrig laves de store og bruges typisk til en frokost med en stuvning af enten asparges, svampe eller fiskeboller.

De kan sagtens laves med færdigkøbt butterdej, men nu havde jeg tiden til at lave butterdejen selv, så det gjorde jeg selvfølgelig.

Vol au ven


Servings: 4 personer

Vol-au-vent

Mit første forsøg med vol-au-vent og det er bestemt ikke sidste gang jeg laver det. Normalt i Frankrig laves de store og bruges typisk til en frokost med en stuvning af enten asparges, svampe eller fiskeboller.
Author: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Forret, Hovedret
Køkken: Fransk
Forb. tid: 4 timer
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredients

  • 4 deciliter Hvedemel
  • 1.5 deciliter Vand koldt
  • 0.25 tsk. Salt
  • 2 spsk. Eddike
  • 50 gram Smør stuetempereret/blødt
  • 200 gram Smør koldt - til rulningen
  • 1 stk. Æg til penslingen

Instructions

  • Kom vand, salt, eddike, mel og det bløde smør i en røreskål og kør den med en dejkrog, til den er samlet og smidig.
  • Sæt den på køl i 30-60 minutter.
  • Drys mel på køkkenbordet og rul dejen til en firkant på cirka en cm tykkelse. Firkanten skal være aflang.
  • Skær tynde skiver af det kolde smør og fordel det på 2/3 del af dejen.
  • Fold nu dejen i tre lag.
  • Sæt den på køl i 15 minutter. Smørret må ikke blive for varmt.
  • Rul dejen ud igen til cirka en cm tykkelse og gentag processen med at folde den tre gange.
  • Sæt den på køl igen i 15 minutter.
  • Gentag og rul dejen og fold tre gange.
  • Sæt den på køl igen i 15 minutter.
  • Gentag og rul dejen og fold tre gange.
  • Sæt dejen på køl i en times tid. Igen handler det om at få dejen gjort kold, så smørret ikke løber ud.
  • Rul dejen ud i en halv cm tykkelse og du kan med fordel nøjes med at gøre det med halvdelen af dejen først.
  • Brug udstikkere, det kan være alt fra en kop/glas og lignende, så du får runde vol-au-vents. 
  • Udstik cirka 8-9 cm runde stykker.
  • Find en mindre udstikker på cirka 6-7 cm, til at trykke lidt ned i ovenstående stykker - blot så du kommer 1/3-1/2 ned. Vær forsigtig, du må ikke trykke hele vejen igennem.
  • Pensl overfladerne på dine vol-au-vents (ikke kanterne). 
  • Kom dem på en bageplade med bagepapir (eller meldrysset) og bag dem i almindelig ovn i cirka 19-21 minutter ved 200 grader almindelig ovn.
  • Tag dem ud af ovnen og placer dem på en rist.
  • Når de er kølet lidt af, bruger du en ske til at skrabe "indmaden"/midten ud, så du får en "skål" til fyldet.
  • Jeg serverede mine vol-au-vents med disse høns i asparges.
  • De overskynde kan fryses ned og man kan sagtens lave sine vol-au-vents i god tid og så blot lune dem op lige før servering, ligesom du kender fra tarteletter.

Notes

Mine blev ikke så høje som jeg troede. Næste gang vil jeg sætte et lag mere henover.

Redaktion: Se vores opskrift med tarteletter med kylling og sprødt skind her.