Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Vietnamesiske Bao med Sous Vide Andebryst

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

21. januar 2018
Dampet brød med råsyltede grønsager, chilisauce og koriander

Opskrift på vietnamesiske bao med sous vide andebryst


Antal: 18 Stk

Vietnamesiske Bao med Sous Vide Andebryst

Dampet brød med råsyltede grønsager, chilisauce og koriander
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 4 timer
Tilb. tid: 45 minutter

Ingredienser

  • 30 gram Gær
  • 1 spsk. Sukker
  • 0.5 tsk. Salt
  • 2.5 deciliter Vand Lunkent vand
  • 0.5 deciliter Mælk
  • 1 spsk. Olie
  • 1 spsk. Risvineddike
  • 500 gram Hvedemel
  • 1 tsk. Bagepulver
  • Olie Til pensling af Boa
  • 100 gram Sukker
  • 2 deciliter Eddike Lys
  • 25 gram Salt
  • 4 stk. Gulerødder
  • 100 gram Rødkål
  • 2 stk. Andebryst
  • 4 spsk. Hoisinsauce
  • 1 spsk. Sesamfrø
  • Chilisauce

Sådan gør du

  • Bao

    Bland gær, sukker og salt med lunkent vand i en skål.
    Når gæren er opløs, blandes mælk, olie og risvineddike i. Tilsæt mel og ælt dejen godt sammen (det tager ca. 10-15 min).
    Bao
    Lad dejen hæve under et klæde i 2 timer, til den er hævet til dobbelt størrelse.
    Når dejen er hævet til dobbelt størrelse, skal den æltes igennem igen.
    Flad dejen ud med hænderne, og drys overfladen med bagepulver. Herefter æltes dejen igen.
    Dejen rulles til en lang pølse på en tykkelse på cirka 3 cm.
    Bao
    Del dejen i 18 stykker på ca. 3 cm. og rul dem til boller. Lad dem hvile i 5 min.
    Bao
    Rul bollerne flade til 1/2 tykkelse (de skal være ovale). Pensle overfladen med olie, inden de foldes på midten og lægges til hævning på en bageplade med bagepapir, i 1 time under et viskestykke.
    Bao
    Bao
    Til at dampe brødene, brugte jeg vores Silver Crest Monsieur Cuisines damp funktion. Jeg dampede 3 af gangen, i 7 min ved 120 grader damp. (vi ikke har en bambusdamper).
    Bao
    Bao

    Lynsyltede grønsager

    De lynsyltede grønsager kan holde sig en uge på køl, så det er en fordel at lave dagen dem dagen inden.
    Du vælger selv hvilket grønsager du vil have med til retten. Det kan f.eks. være glaskål og kinaradiser.
    Kog sukkeret, eddiken og salten sammen til en lage. Køl det ned til køleskabstemperatur før det skal bruges.
    Lynsyltede grønsager
    Snit grønsagerne i fine tynde stykker og læg dem i en skål og hæld den kolde lage hen over. Lad det stå og trække i minimum én time, gerne længere tid. 
    Råsyltede grønsager
     

    Bao fyldet (Andebryst sous vide)

    Marinerer de to andebryster med saucen og sesamfrøene.
    Sous vide andebryst
    Vakuumpak det og tilbered det sous vide/vandbad i 2 timer ved 58 grader.
    Sous vide andebryst
    Tag kødet ud af vakuumposen og steg kødet ved middelhøj varme sammen med saucen på en pande i ét minut på hver side.
    Sous vide andebryst
    Tag kødet af panden og skær det i tynde skiver og læg det på et serveringsfad. Lad marinaden koge/stege videre i et par minutter på panden og hæld det over kødet.
    Sous vide andebryst
    Snit et bundt frisk koriander og drys det hen over kødet og saucen.
    Hvis du ikke har en sous vide, kan du tilberede marinere kødet på samme måde og give det 25 minutter i en varmluft ovn på 200 grader. Andebrysterne kan erstattes af kylling hvis du foretrækker det.
     
    Ved spisebordet åbner man ens Bao brød med fingrene, chilisaucen og lidt af saucen fordeles på brødet og derefter lægges kødet, korianderen og de råsyltede grønsager i.
    Bao