Dampet brød med råsyltede grønsager, chilisauce og koriander

Opskrift på vietnamesiske bao med sous vide andebryst

Antal: Stk
Vietnamesiske Bao med Sous Vide Andebryst
Dampet brød med råsyltede grønsager, chilisauce og koriander
Ingredienser
- 30 gram Gær
- 1 spsk. Sukker
- 0.5 tsk. Salt
- 2.5 deciliter Vand Lunkent vand
- 0.5 deciliter Mælk
- 1 spsk. Olie
- 1 spsk. Risvineddike
- 500 gram Hvedemel
- 1 tsk. Bagepulver
- Olie Til pensling af Boa
- 100 gram Sukker
- 2 deciliter Eddike Lys
- 25 gram Salt
- 4 stk. Gulerødder
- 100 gram Rødkål
- 2 stk. Andebryst
- 4 spsk. Hoisinsauce
- 1 spsk. Sesamfrø
- Chilisauce
Sådan gør du
Bao
Bland gær, sukker og salt med lunkent vand i en skål. Når gæren er opløs, blandes mælk, olie og risvineddike i. Tilsæt mel og ælt dejen godt sammen (det tager ca. 10-15 min).Lad dejen hæve under et klæde i 2 timer, til den er hævet til dobbelt størrelse. Når dejen er hævet til dobbelt størrelse, skal den æltes igennem igen. Flad dejen ud med hænderne, og drys overfladen med bagepulver. Herefter æltes dejen igen. Dejen rulles til en lang pølse på en tykkelse på cirka 3 cm.
Del dejen i 18 stykker på ca. 3 cm. og rul dem til boller. Lad dem hvile i 5 min.
Rul bollerne flade til 1/2 tykkelse (de skal være ovale). Pensle overfladen med olie, inden de foldes på midten og lægges til hævning på en bageplade med bagepapir, i 1 time under et viskestykke.
Til at dampe brødene, brugte jeg vores Silver Crest Monsieur Cuisines damp funktion. Jeg dampede 3 af gangen, i 7 min ved 120 grader damp. (vi ikke har en bambusdamper).
Lynsyltede grønsager
De lynsyltede grønsager kan holde sig en uge på køl, så det er en fordel at lave dagen dem dagen inden. Du vælger selv hvilket grønsager du vil have med til retten. Det kan f.eks. være glaskål og kinaradiser. Kog sukkeret, eddiken og salten sammen til en lage. Køl det ned til køleskabstemperatur før det skal bruges.Snit grønsagerne i fine tynde stykker og læg dem i en skål og hæld den kolde lage hen over. Lad det stå og trække i minimum én time, gerne længere tid.
Bao fyldet (Andebryst sous vide)
Marinerer de to andebryster med saucen og sesamfrøene.Vakuumpak det og tilbered det sous vide/vandbad i 2 timer ved 58 grader.
Tag kødet ud af vakuumposen og steg kødet ved middelhøj varme sammen med saucen på en pande i ét minut på hver side.
Tag kødet af panden og skær det i tynde skiver og læg det på et serveringsfad. Lad marinaden koge/stege videre i et par minutter på panden og hæld det over kødet.
Snit et bundt frisk koriander og drys det hen over kødet og saucen. Hvis du ikke har en sous vide, kan du tilberede marinere kødet på samme måde og give det 25 minutter i en varmluft ovn på 200 grader. Andebrysterne kan erstattes af kylling hvis du foretrækker det. Ved spisebordet åbner man ens Bao brød med fingrene, chilisaucen og lidt af saucen fordeles på brødet og derefter lægges kødet, korianderen og de råsyltede grønsager i.