Verdens bedste pølsehorn

Verdens bedste pølsehorn

30 min
15 min
24  stk.
Profile picture for user Thomas Tranegaard Nielsen
Thomas Tranegaard Nielsen
Redaktion
✅Klassiske pølsehorn🥖 bliver let tørre og kedelige ✅Det er de her ikke! Dejen er med 80% vand og lavet med en god syrlig fordej!
Om opskriften
Beskrivelse

Klassiske pølsehorn bliver let tørre og kedelige.

Det er de her ikke!

Dejen er med 80% vand og lavet med en god syrlig fordej!


Verdens bedste pølsehorn

Ingredienser
Fordej
300 g Vand (10-15 grader celsius)
10 g Gær (eller 3 gram tørgær)
300 g Hvedemel
Dej
  Fordej (ovenstående)
300 g Vand (30-34 grader celsius)
430 g Hvedemel
70 g Rugmel
24 g Salt
8 Pølser (grillpølser, f.eks fra Aalbæk)
Vejledning

Fordej

1.    Hæld vand i en skål og opløs gæren deri.

2.    Tilsæt mel og rør det let sammen til en dej.

3.    Lad fordejen hæve ved stuetemperatur 8-10 timer.

 

Dej

1.    Hæld vand og fordej i skålen og rør det sammen.

2.    Tilsæt melblanding.

3.    Rør det sammen ganske kort (det skal ikke æltes endnu – bare sørg for at alt melet er vådt) og lad det hvile i 45-60 minutter (autolyse).

4.    Tilsæt salt og ælt dejen på røremaskinen i 5-10 minutter ved lav hastighed (jeg plejer lige at rydde op og tørre køkkenbordet af osv. imens).

5.    Skru op på max hastighed og ælt til dejen slipper skålen (se video).

6.    Hæld dejen i en skål smurt med olie og lad den hæve til ca. dobbelt størrelse (ca. 2 timer).

7.    Tænd ovnen på 270 grader celsius. 

8.    Hæld dejen ud på et meldrysset bord og fold alle fire sider ind over midten.

9.    Drys mel på dejen, vend den om og form den nogenlunde firkantet – så er det letter at dele den op.

10.  Del først dejen i 3 og drys mel på hver af de 3 stykker.

11.  Del så hver dej i 8.

12.  Skær pølserne ud i 1/3, så du ender med 24 stk.

13.  Stræk et stykke dej ud og læg en pølse på midten.

14.  Fold begge sider ind over pølsen og derefter toppen af dejen henover og tryk den fast på bunden (se video).

15.  Læg pølsehornene på en bagepapirsbekladt bageplade.

16.  Bag i ovnen ved 270 grader celsius i 5 minutter og derefter 230 grader celsius i 10-15 minutter.

17.  Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af på en rist.

Verdens bedste pølsehorn

Om forfatteren
Profile picture for user Thomas Tranegaard Nielsen
Thomas Tranegaard Nielsen
Redaktion
Bio
Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært på GastroFun Premium og en del af redaktionen her på siden, og så er han med i MasterChef 21.
Læs flere af vores opskrifter
Hviletid
12 t
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier