Verdens bedste mini brownie

Verdens bedste mini brownie

35 min
20 min
19  Portioner
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør

Mangler du en nem opskrift på den perfekt brownie??✅

En brownie skal være blød i midten, uden at løbe og samtidig have en hård skal.👨‍🍳 Så den kan spises uden gaffel.

Denne opskrift giver dig lige præcis det. Den er perfekt til en gang eftermiddagskaffe med kort varsel og bliver kun bedre som dagene går.

Samtidig er den helt igennem uovertruffen som dessertkage, med is og hvad der, der til høre.

Så kom med og lad os bage den eneste brownie du nogensinde for brug for.

Om opskriften
Beskrivelse

Mangler du en nem opskrift på den perfekt brownie??

En brownie skal være blød i midten, uden at løbe og samtidig have en hård skal, så den kan spises uden gaffel.

Denne opskrift giver dig lige præcis det. Den er perfekt til en gang eftermiddagskaffe med kort varsel og bliver kun bedre som dagene går.

Samtidig er den helt igennem uovertruffen som dessertkage, med is og hvad der, der til høre.

Så kom med og lad os bage den eneste brownie du nogensinde for brug for.

Ingredienser
250 g Smør
150 g Mørk chokolade (gerne 57 % eller mere)
4 Æg
250 g Rørsukker (eller almindelig sukker)
1 tsk Vaniljesukker (med top)
150 g Hvedemel
50 g Kakao pulver (eller cirka 3 spsk)
1⁄2 tsk Groft salt (gerne Maldon eller en anden god salt)
Vejledning

Tænd ovnen på 175 grader og lad ovnen blive varm, imens dejen laves.

Kom smør og chokolade op i en gryde og lad det smelte sammen til en homogen masse.

Imens piskes æg, sukker, vaniljesukker og salt luftigt i en stor skål.

Sigt mel og kakao pulver ned i æggesnapsen og vend det forsigtig sammen, dog uden at slå luften ud af dejen.

Hæld den smeltede chokolade/smør blanding i, lidt ad gangen, og vend det forsigtigt sammen, indtil dejen igen er ensartet.

Kom dejen i de ønskede forme - her bruger jeg en chokoladeform (som bar), men kan også laves i muffens forme.

Bag dine mini brownies ved 175 grader almindelig ovn nederst i ovnen i 15 minutter.

Efter 15 minutter skal dine mini brownies tjekkes hvert minut, da det afgørende at de ikke får for meget eller for kort tid.

Så hold øje og tjek løbende til din brownies.

Lad de færdigbagtre brownies afkøle på en rist inden de tages ud af formen.

Server f.eks. med flødeskum og lemoncurd:

Verdens bedste mini brownie

Noter

Lav samme mængde dej og lav brownien som en stor i stedet og bag den i cirka 35 minutter.

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier