Opskrift på verdens bedste hakkebøf
Den evige jagt på det perfekte stykke kød har fået mig frem til det her projekt: Hakkebøffer af Sashi oksehøjreb.
Sashi, det finske kvæg der har vundet mange priser, fik vi en højreb fra Steak-out.dk fra. Kødet var på alle måder perfekt og klar til at sætte tænderne i.
Alligevel ville vi prøve at tørmodne/dry age kødet i op til 6 mdr. for at se hvor kødet endte rent smagsmæssig.

Verdens bedste hakkebøf
Ingredients
- 200 gram Hakket Oksekød
Instructions
Modningsprocessen
Kødet så sådan ud da vi modtog det.Første dag i modningsskabet:
Efter 50 dage i modningsskabet:
Efter 180 dage i modningsskabet:
Normalt skæres jeg kødet med en kødsav og laver bøffer med benene på. Jeg har dog ikke så gode tilberedningserfaringer med at lave kødet med ben på, så jeg valgte at skære alt kødet fra med en kniv i stedet for.
Det gav mig et hav af bøffer og afpudset, dvs. kødet der sad op mod benet blev skåret fra.Der var 200 gram afpuds, der blev hakket groft i vores kødhakker og formet til 2 hakkebøffer:
Bøfferne blev stegt på en varm og tør pande i 2x 3 minutter.
Der er rigeligt med fedtstof i kødet til at der ikke skulle tilføjes mere.
Bøfferne fik lov til at hvile i 2 minutter og serveret straks. Stegeskorpen var helt unik og fænomenal. Kødet havde voldsomt meget umami-smag. Det smagte dejligt, men jeg vil "nøjes" med at modne kødet i 90 dage næste gang.