Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Verdens bedste hakkebøf

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

22. oktober 2018

Opskrift på verdens bedste hakkebøf

Den evige jagt på det perfekte stykke kød har fået mig frem til det her projekt: Hakkebøffer af Sashi oksehøjreb.

Sashi, det finske kvæg der har vundet mange priser, fik vi en højreb fra Steak-out.dk fra. Kødet var på alle måder perfekt og klar til at sætte tænderne i.

Alligevel ville vi prøve at tørmodne/dry age kødet i op til 6 mdr. for at se hvor kødet endte rent smagsmæssig.


Antal: 2 Portioner

Verdens bedste hakkebøf

Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 180 days
Tilb. tid: 6 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Modningsprocessen

    Kødet så sådan ud da vi modtog det.
    Sashi oksehøjreb
    Første dag i modningsskabet:
    Sashi oksehøjreb
    Efter 50 dage i modningsskabet:
    Sashi oksehøjreb
    Efter 180 dage i modningsskabet:
    Sashi oksehøjreb
    Sashi oksehøjreb
    Normalt skæres jeg kødet med en kødsav og laver bøffer med benene på. Jeg har dog ikke så gode tilberedningserfaringer med at lave kødet med ben på, så jeg valgte at skære alt kødet fra med en kniv i stedet for.
    Det gav mig et hav af bøffer og afpudset, dvs. kødet der sad op mod benet blev skåret fra.
    Sashi oksehøjreb
    Sashi oksehøjreb
    Der var 200 gram afpuds, der blev hakket groft i vores kødhakker og formet til 2 hakkebøffer:
    Verdens bedste hakkebøf
    Verdens bedste hakkebøf
    Verdens bedste hakkebøf
    Bøfferne blev stegt på en varm og tør pande i 2x 3 minutter.
    Sashi oksehøjreb
    Der er rigeligt med fedtstof i kødet til at der ikke skulle tilføjes mere.
    Verdens bedste hakkebøf
    Bøfferne fik lov til at hvile i 2 minutter og serveret straks.
    Stegeskorpen var helt unik og fænomenal.
    Kødet havde voldsomt meget umami-smag. Det smagte dejligt, men jeg vil "nøjes" med at modne kødet i 90 dage næste gang.