Verdens bedste glutenfrie pizza

Verdens bedste glutenfrie pizza

10 min
50 min
2  pizzaer
fadlsforlag
Redaktion
Velsmagende og lækker hjemmelavet pizza. Opskriften er glutenfri og har tips til hvordan du gør din pizza sprød. Vi har opskriften fra bogen: "Nul hvede – glutenfri livretter".
Om opskriften
Beskrivelse

Velsmagende og lækker hjemmelavet pizza. Opskriften er glutenfri og har tips til hvordan du gør din pizza sprød.

Vi har opskriften fra bogen: "Nul hvede – glutenfri livretter", hvor forfatteren Sandra Pugliese har fokus på at hjælpe hendes læsere med at leve så glutenfrit som overhoved muligt i dagligdagen. 

Ingredienser
Pizzabund:
4 1⁄4 dl Vand (Tempereret vand (37°C))
10 g Loppefrøskaller
1 tsk Salt (Himalayasalt)
50 g Sesamfrø
50 g Maizena
50 g Kikærtemel
200 g Fuldkornsrismel
1⁄2 dl Olivenolie (Til formning)
Tomatsauce
1 spsk Olivenolie
2 fed Hvidløg
2 spsk Tomatpure (Koncentreret)
300 g Flåede tomater
  Salt
  Krydderier (Salt, friskkværnet peber og lidt piri piri)
Ekstra fyld
  Mozarella (Evt. 4-6 skiver - eller anden ost)
  Parmaskinke (4-6 skiver )
1⁄2 pk Rucola
Vejledning

Pizzabund:

Forvarm ovnen til 250°C varmluft.

Bland loppefrøskallerne i vandet, og lad det stå 20 minutter.

Lav tomatsaucen, mens du venter (se nedenfor).

Kværn sesamfrøene til mel i en kaffekværn eller blender.

Pisk vand og loppefrøskaller for høj speed 2-3 minutter.

Tilsæt de øvrige ingredienser undtagen olien, og ælt dejen igennem også for høj speed et minuts tid.

Kom godt med olie på hænderne, del dejen i to, og form begge dele til kugler, som du derefter presser ud til en stor rund tynd pizza på 2 bageplader beklædt med bagepapir. Du kan sagtens gøre det med hænderne.

Bag pizzaerne en ad gangen, så far du det bedste resultat, også selvom du bruger varmluft. Bag den første bund 10-12 minutter uden tomatsauce.

Smør derefter halvdelen af tomatsaucen på, og bag den yderligere 2-3 minutter, til den er færdig.

På den made bliver pizzaen mere sprød.

Gentag med den anden bund.

Hvis du gerne vil have ost på pizzaen, så bag den med sammen med tomatsaucen.

 

Tomatsauce:

Finthak hvidløget, og svits det for jævn varme i olien, til det begynder at brune.

Tilsæt tomatpure og lidt efter de flåede tomater.

Lad saucen småsimre 40 minutter, og smag til med salt, peber og piri piri.

 

Ekstra fyld:

Skyl og slyng rucolaen.

Fordel rucola og parmaskinke på de færdigbagte pizzaer, og server dem varme, lune eller kolde.

Noter


Kilde

Vi har fået opskriften fra bogen: "Nul hvede – glutenfri livretter"

Om forfatteren
fadlsforlag
Redaktion
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier