Verdens bedste brownie

Verdens bedste brownie

15 min
30 min
12  Portioner
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Denne opskrift giver den perfekte brownie. Den er en smule svampet og klæg i midten, lige som jeg synes at den skal være.Nøglen til at ramme den perfekte kage er at huske at bruge en god chokolade🍫og en smule salt (gerne en god flagesalt
Om opskriften
Beskrivelse

Denne opskrift giver den perfekte brownie. Den er en smule svampet og klæg i midten, lige som jeg synes at den skal være.

Nøglen til at ramme den perfekte kage er at huske at bruge en god chokolade🍫og en smule salt (gerne en god flagesalt, f.eks. Maldon).

Få ingredienser er nok til at give en perfekt kage...og så gør det ikke noget at den faktisk kun bliver bedre dagen derpå 🤤👍

Ingredienser
250 g Mørk chokolade (God kvalitet (minimum 54 %))
250 g Smør
250 g Sukker
4 Æg
50 g Kakao
150 g Hvedemel
2 g Groft salt (Gerne en god kvalitet (flagesalt, f.eks. Maldon))
Vejledning

Smelt smør og chokolade. Gør det i en gryde og rør i det til du har en jævn og ensartet masse.

Lad blandingen køle af i 5-10 minutter.

Pisk sukker og æg sammen. De skal blive til en luftig æggesnaps.

Kom kakaopulver og hvedemel igennem en si ned i æggesnapsen. Rør det forsigtigt sammen og tilsæt salt. 

Kom chokoladeblandingen i og vend det forsigtigt rundt, jeg bruger typisk en dejskraber til det.

Beklæd et tærtefad eller springform med bagepapir og hæld browniemassen ned det.

Bag kagen i 25-30 min. ved 170 grader varmluft i ovnen.

Lad den køle af, gerne på en bagerist.

Brownies har godt af at stå lidt før de spises, da de kun bliver bedre. Jeg synes at de smager endnu bedre dagen derpå.

Hvis du ikke kan vente, så kan man selvfølgelig godt spise den med det samme.

Server den f.eks. med vaniljeis.

Verdens bedste brownie

Verdens bedste brownie

Verdens bedste brownie

Verdens bedste brownie

Noter

Min brownie er ret klæg, det er sådan jeg godt kan lide den. Bag den 5-10 minutter mere hvis du ønsker en mere fast kage.

Du kan sagtens tilsætte valnødder eller hasselnødder hvis du ønsker lidt mere bid i kagen.

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier