Veggiedeller med kikærter

Veggiedeller med kikærter

10 min
20 min
2  Portioner
fadlsforlag
Redaktion
✅En vegetarfrikadelle er en god måde at få en kødfri dag på. Kikærterne giver dig de nødvendige proteiner, så kødet sagtens kan undværes.

Om opskriften
Beskrivelse

En vegetarfrikadelle er en god måde at få en kødfri dag på. Kikærterne giver dig de nødvendige proteiner, så kødet sagtens kan undværes.

Vi har opskriften fra bogen: "Hverdagsfavoritter", hvor forfatterne siger følgende om opskriften:

"Vi elsker veggiedeller som sund og mættende hverdagsmad! Lav gerne en stor portion til aftensmad, og tag dem med til frokost dagen efter.

Denne opskrift har jeg lavet utrolig mange gange - særligt til min lille søn. Dellerne er nemlig virkelig gode til små snuder, som skal til at lære at spise selv. De er nemme at holde ved og bide af, uden at de smuldrer, og så smager de bare så skønt. Til helt små børn vil jeg undlade at komme salt i.”

Ingredienser
1⁄2 ds Kikærter (120 gram)
2 dl Havregryn
3 Æg (Størrelse S)
1⁄2 spsk Salt
1⁄4 tsk Peber
1 spsk Mangochutney (Gerne med top)
1⁄2 Porre
2 fed Hvidløg (Små)
50 g Frisk spinat
1⁄2 dl Olie (Smagsneutral. Til stegningen)
  Sesamfrø (Til drys)
Vejledning

Dræn kikærterne fra dåsen.

Kom alle ingredienserne i en blender, og kør, indtil du får en lidt flydende konsistens. 

Opvarm olien på en pande.

Brug en ske til at placere dellerne på panden, og steg dem, så de bliver faste.

Drys med sesamfrø, inden du flipper dellerne, og steger dem færdig på den anden side. 

Kilde

Vi har fået opskriften fra bogen: "Hverdagsfavoritter"

Om forfatteren
fadlsforlag
Redaktion
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier

Kommentarer

Jeg syns at mange opskrifter på vegetardeller giver nogle deller som er lidt smattede og slappe i kødet.

Løsningen er enkel! Jeg erstatter halvdelen af havregryn med kikærtemel (det hedder gram i etnisk butik). Til sidst vender jeg dellen i gram -mel. Skal steges langsomt.

Mvh

Bjørn Rasmussen

tor, 12/11/2020 - 12:27 Permalink