Vegetar lasagne

Vegetar lasagne

10 min
1 t, 5 min
4  personer
Profile picture for user Lindhardt og Ringhof
Lindhardt og Ringhof
Professionel
Lækker, sund,  velsmagende og kødfri lasagne.Retten har masser af umamismag og er yderst børnevenlig.Vi har opskriften fra bogen: "Grøn mad til hele familien", skrevet af af Lisbeth Østergaard & Louisa Lorang.
Om opskriften
Beskrivelse

Lækker, sund,  velsmagende og kødfri lasagne.

Retten har masser af umamismag og er yderst børnevenlig.

Vi har opskriften fra bogen: "Grøn mad til hele familien", skrevet af af Lisbeth Østergaard & Louisa Lorang. 

De siger følgende om opskriften:

"Lasagne er altid et hit hjemme hos mig. Her i en veggieversion med pastaplader. Den kunne faktisk også være i en kødversion med tynde skiver af grøntsager i stedet for lasagneplader."

Ingredienser
VEGGIELASAGNE
  Squash (1-2)
1 Auberginer
  Bladselleri (2 stilke)
1 Løg
  Hvidløg (2-3 fed)
  Olivenolie
2 spsk Tomatpure
  Tomater (3-4 dl mosede)
  Grøntsagsbouillon (1/2-1 terning)
  Timian (lidt blød og hakket)
  Salt og peber
  Sukker (1 nip)
BECHAMELSAUCE
50 g Smør
1 dl Mel
3 1⁄2 dl Mælk
1 dl Parmesan (revet)
  Salt
  Muskatnød (revet)
DESUDEN
8 Lasagneplader
125 g Mozzarella (Bøf - cirka 125 gram)
  Oregano (evt. friske blade)
Vejledning

Skær squash og aubergine i små tern.

Snit bladselleristilkene fint.

Hak løg og hvidløg, og sauter alle grøntsagerne i olivenolie i en stor gryde ved middelhøj varme.

De skal være let gyldne og næsten helt møre.

Kom tomatpuré og mosede tomater ved.

Lad saucen simre i 10-15 minutter.

Smag til med timian, salt, peber og et nip sukker.

 

Tilbered bechamelsaucen:

Smelt smørret i en kasserolle.

Pisk mel i og derefter mælk lidt ad gangen.

Pisk til saucen er tyk og glat.

Tilsæt parmesan og smag til med salt og revet muskatnød.

Læg en smule grøntsagssauce i bunden af et ovnfast fad.

Læg dernæst et lag lasagneplader ovenpå, et lag bechamelsauce, og gentag, til du ikke har mere grøntsagssauce.

Afslut med bechamelsauce og brud af mozzarella.

Bag lasagnen ved 200 grader i ca. 40 minutter.

Server den eventuelt med lidt frisk oregano.

Noter

LOUISAS TIP:

Server en dejlig sprød og let bitter salat til (de voksne). Gerne med radicchio, hjertesalat, rucola og skalotteløg. Det er godt til den fedtede lasagne.

Kilde
Om forfatteren
Profile picture for user Lindhardt og Ringhof
Lindhardt og Ringhof
Professionel
Bio
Forlaget Lindhardt og Ringhof
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier