Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Vegansk leverpostej

Forlaget Turbine

Forlaget Turbine udgiver mange spændende kogebøger. Nogle af opskrifterne fra bøgerne deler vi her.

9. december 2019

Opskrift på vegansk leverpostej

“Leverpostej” med rødbedesky og rispapirbacon. Postejer er populært i veganske kredse og denne udgave er et godt alternativ på julefrokostbordet.

Opskriften kommer fra bogen: “Vegansk julemad – Plantebaserede opskrifter til jul og julefrokost“, hvor forfatteren Thomas Erex skriver følgende om opskriften:

“Postejer er noget af det letteste og mest klassiske at servere på det veganske julefrokost- eller julebord. Postejerne kommer i uendelige udgaver med svampe, nødder, diverse grøntsager, tofu osv. I denne postej har jeg brugt solsikke­kerner og røget tofu til at give en fin, smørbar konsistens og røget umamismag. Denne veganske postej er et godt alternativ til lever-udgaven, og så er den en hyldest til det gode liv. Hvis du er en rigtig levemand, -kvinde eller noget derimellem, så serverer du selvfølgelig levepostej.”


Antal: 450 gram

Vegansk leverpostej

Forfatter: Forlaget Turbine
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter

Ingredienser

  • 100 gram Solsikkekerner
  • 1 stk. Løg lille
  • 250 gram Tofu røget
  • 0.5 deciliter Gærflager alternativt 10 g blandede, tørrede svampe blendet til pulver
  • 4 spsk. Sojasauce
  • 1 tsk. Stødt muskat
  • 0.5 tsk. Rosmarin
  • 0.5 tsk. Timian
  • 0.5 tsk. Paprika
  • 2 spsk. Olie
  • 0.5 deciliter Vand
  • Laurbærblad evt - udblødt i vand

Sådan gør du

  • Start med at blende solsikkekernerne i en foodprocessor eller blender, til de er pulveriseret.
    Kom så de resterende ingredienser i, og blend, til det er en ensartet masse.
    Kom massen i et ovnfast fad (cirka 4 dl), kom evt. et par laurbærblade på toppen, og bag postejen i 15 minutter ved 200 grader i almindelig ovn.
    Postejen kan fryses både før og efter bagning.
    Spis levepostejen på rugbrød med rødbedesky og rispapirbacon - begge dele kan du finde opskriften på i bogen.