x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Vegansk leverpostej

FORLAGET TURBINE | 9. december 2019

“Leverpostej” med rødbedesky og rispapirbacon. Postejer er populært i veganske kredse og denne udgave er et godt alternativ på julefrokostbordet.

Opskriften kommer fra bogen: “Vegansk julemad – Plantebaserede opskrifter til jul og julefrokost“, hvor forfatteren Thomas Erex skriver følgende om opskriften:

“Postejer er noget af det letteste og mest klassiske at servere på det veganske julefrokost- eller julebord. Postejerne kommer i uendelige udgaver med svampe, nødder, diverse grøntsager, tofu osv. I denne postej har jeg brugt solsikke­kerner og røget tofu til at give en fin, smørbar konsistens og røget umamismag. Denne veganske postej er et godt alternativ til lever-udgaven, og så er den en hyldest til det gode liv. Hvis du er en rigtig levemand, -kvinde eller noget derimellem, så serverer du selvfølgelig levepostej.”


Vegansk leverpostej

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 450 gram
Forfatter: Forlaget Turbine

Ingredienser

  • 100 gram Solsikkekerner
  • 1 stk. Løg lille
  • 250 gram Tofu røget
  • 0.5 deciliter Gærflager alternativt 10 g blandede, tørrede svampe blendet til pulver
  • 4 spsk. Sojasauce
  • 1 tsk. Stødt muskat
  • 0.5 tsk. Rosmarin
  • 0.5 tsk. Timian
  • 0.5 tsk. Paprika
  • 2 spsk. Olie
  • 0.5 deciliter Vand
  • Laurbærblad evt - udblødt i vand

Sådan gør du

  • Start med at blende solsikkekernerne i en foodprocessor eller blender, til de er pulveriseret.
    Kom så de resterende ingredienser i, og blend, til det er en ensartet masse.
    Kom massen i et ovnfast fad (cirka 4 dl), kom evt. et par laurbærblade på toppen, og bag postejen i 15 minutter ved 200 grader i almindelig ovn.
    Postejen kan fryses både før og efter bagning.
    Spis levepostejen på rugbrød med rødbedesky og rispapirbacon - begge dele kan du finde opskriften på i bogen.

Om forfatteren


Forlaget Turbine udgiver mange spændende kogebøger. Nogle af opskrifterne fra bøgerne deler vi her.

Vegansk julemad

Opskriften stammer fra bogen:

Vegansk julemad - plantebaserede opskrifter til jul og julefrokost