Opskrift på vegansk leverpostej
“Leverpostej” med rødbedesky og rispapirbacon. Postejer er populært i veganske kredse og denne udgave er et godt alternativ på julefrokostbordet.
Opskriften kommer fra bogen: “Vegansk julemad – Plantebaserede opskrifter til jul og julefrokost“, hvor forfatteren Thomas Erex skriver følgende om opskriften:
“Postejer er noget af det letteste og mest klassiske at servere på det veganske julefrokost- eller julebord. Postejerne kommer i uendelige udgaver med svampe, nødder, diverse grøntsager, tofu osv. I denne postej har jeg brugt solsikkekerner og røget tofu til at give en fin, smørbar konsistens og røget umamismag. Denne veganske postej er et godt alternativ til lever-udgaven, og så er den en hyldest til det gode liv. Hvis du er en rigtig levemand, -kvinde eller noget derimellem, så serverer du selvfølgelig levepostej.”

Vegansk leverpostej
Ingredienser
- 100 gram Solsikkekerner
- 1 stk. Løg lille
- 250 gram Tofu røget
- 0.5 deciliter Gærflager alternativt 10 g blandede, tørrede svampe blendet til pulver
- 4 spsk. Sojasauce
- 1 tsk. Stødt muskat
- 0.5 tsk. Rosmarin
- 0.5 tsk. Timian
- 0.5 tsk. Paprika
- 2 spsk. Olie
- 0.5 deciliter Vand
- Laurbærblad evt - udblødt i vand
Sådan gør du
- Start med at blende solsikkekernerne i en foodprocessor eller blender, til de er pulveriseret. Kom så de resterende ingredienser i, og blend, til det er en ensartet masse. Kom massen i et ovnfast fad (cirka 4 dl), kom evt. et par laurbærblade på toppen, og bag postejen i 15 minutter ved 200 grader i almindelig ovn. Postejen kan fryses både før og efter bagning. Spis levepostejen på rugbrød med rødbedesky og rispapirbacon - begge dele kan du finde opskriften på i bogen.