Vegansk alternativ til hakkebøf

Vegansk hakkebøf med bløde løg og kartofler

5 min
20 min
4  personer
Profile picture for user Lindhardt og Ringhof
Lindhardt og Ringhof
Professionel
Grøn version af en traditionel ret. Vi har opskriften fra bogen: "Plantebaseret familiemad – nem vej til et sundt og grønnere madliv"...
Om opskriften
Beskrivelse

Grøn version af en traditionel ret.

Vi har opskriften fra bogen: "Plantebaseret familiemad – nem vej til et sundt og grønnere madliv", skrevet af Stina Dannerfjord og Isabel Christensen. De skriver følgende om opskriften:

´"Endnu en god klassiker, hvis man sukker efter nogle gamle danske retter. Hakkebøffen kan også snildt bruges som pariserbøf til en frokostret og er ligeledes lækkert på rugbrødet som pålæg næste dag.
Køderstatningsprodukter er et forarbejdet produkt og derfor ikke lige så sundt som naturligt forekommende planteproteiner fra eksempelvis bønner og linser. Derfor anbefaler vi også, at du ikke spiser dem dagligt, men bruger dem som supplement til dine grønne retter en gang i mellem."

Ingredienser
"Hakkebøffer"
1 pk Plantefars (mellem 400-600 gram)
  Salt og peber
  Løgpulver (kan udelades)
  Fedtstof (olie eller plantesmør - til stegningen)
Bløde løg
  Plantesmør
2 Løg (store)
  Salt og peber
Kartofler
800 g Kartofler
Vejledning

Bland plantefarsen med salt, peber og evt. lidt løgpulver.

Ælt godt igennem, og form fire lige store hakkebøffer.

Hak evt. hakkebøffen med bagsiden af en kniv, så der dannes nogle fine streger på bøffen.

Pil løgene, og skær dem i skiver.

Smelt smørret på en varm pande, og kom løgene på.

Steg nu løgene helt bløde ved middelvarme i mindst 10 minutter.

Rør i løgene undervejs, og krydr med salt og peber.

Tag løgene af panden, og læg dem over i en lille skål.

Kom lidt olie eller smør på panden igen, og skru op for varmen.

Steg hakkebøfferne, så de bliver fint gyldne – ca. 3-5 min. på hver side.

Krydr med salt og peber inden servering.

Server med kogte kartofler.

Skal der være brun sovs til, kan du med fordel bruge sovsen fra den forlorne hare på side 127 i vores bog (Redaktion: eller denne veganske brun sovs).

Noter

ENERGI PR. PORTION
420 kcal, 35,5 g protein, 52 g kulhydrat, 4,2 g fedt og 4,5 g kostfibre.

ØNSKER DU AT SPARE KALORIER
Byt kartoflerne ud med 200 g dampet broccoli.
Energi: 319 kcal, 36,8 g protein, 23,3 g kulhydrat, 5 g fedt og 7,5 g kostfibre.

 

HVIS DU ER FYSISK AKTIV
Lav en hakkebof pa 200 g.
Energi: 649 kcal, 65,5 g protein, 69 g kulhydrat, 5,8 g fedt og 14 g kostfibre.

Om forfatteren
Profile picture for user Lindhardt og Ringhof
Lindhardt og Ringhof
Professionel
Bio
Forlaget Lindhardt og Ringhof
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier