
Opskrift på vegansk grillet burger
Grillet burger er et hit hos de fleste. Ideen i at man selv kan vælge hvad man vil have på foruden bolle og bøf gør den yderst børnevenlig.
Hvis man er veganer, så mangler man en bøf – så her har vi et bud på at lave en “fars” ud af bl.a. sorte bønner og ris.
Vi har opskriften fra bogen: “Vegansk for begyndere“, skrevet af Elizabeth Nebelong.
Bogen har veganske retter, der er fyldt med grønne proteiner. Den er til dem der ønsker at holde kødfrie dage et par gange om ugen eller vil vide hvordan man sammensætter nærende og velsmagende veganske retter.

Vegansk grillet burger
Ingredienser
Burgerbøf
- 100 gram Ris kogte
- 100 gram Bønner sorte - tilberedte (se evt. vedledning i noten)
- 20 gram Valnødder
- 1 tsk. Olie + lidt til stegning
- 0.5 stk. Løg
- 0.5 tsk. Spidskommen
- 0.5 tsk. Chili
- 0.5 tsk. Røget paprika
- 0.5 tsk. Salt
- Peber fra kværn
Forslag til fyld
- 0.5 stk. Rødløg i skiver
- 1 tsk. Sennep
- 1 tsk. Ketchup
- 2-3 skiver Tomater
- 1 håndfuld Brøndkarse
- 1 stk. Burgerbolle
Sådan gør du
- Kør alle ingredienserne til burgerbøffen til en ”fars” i en foodprocessor eller blender.
- Stil farsen på køl i minimum 1 time.
- Tænd ovnen på 150 grader.
- Varm en pande op med lidt olie.
- Form den afkølede fars til en bøf, og steg den i 5-6 minutter på hver side.
- Varm burgerbollen i ovnen imens, og servér burgeren med dit yndlingsfyld.
- Her er der brugt rødløg, sennep, ketchup, tomatskiver og brøndkarse i stedet for almindelig salat.
Noter
Foto: Stine Christiansen