ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Vegansk grillet burger

Lindhardt og Ringhof

Forlaget Lindhardt og Ringhof

1. januar 2020
Grillet burger er et hit hos de fleste. Ideen i at man selv kan vælge hvad man vil have på foruden bolle og bøf gør den yderst børnevenlig.

Opskrift på vegansk grillet burger

Grillet burger er et hit hos de fleste. Ideen i at man selv kan vælge hvad man vil have på foruden bolle og bøf gør den yderst børnevenlig.

Hvis man er veganer, så mangler man en bøf – så her har vi et bud på at lave en “fars” ud af bl.a. sorte bønner og ris.

Vi har opskriften fra bogen: “Vegansk for begyndere“, skrevet af Elizabeth Nebelong.

Bogen har veganske retter, der er fyldt med grønne proteiner. Den er til dem der ønsker at holde kødfrie dage et par gange om ugen eller vil vide hvordan man sammensætter nærende og velsmagende veganske retter.


Antal: 1 person

Vegansk grillet burger

Grillet burger er et hit hos de fleste. Ideen i at man selv kan vælge hvad man vil have på foruden bolle og bøf gør den yderst børnevenlig.
Forfatter: Lindhardt og Ringhof
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Vegansk, Vegetarisk
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 15 minutter

Ingredienser

Burgerbøf

  • 100 gram Ris kogte
  • 100 gram Bønner sorte - tilberedte (se evt. vedledning i noten)
  • 20 gram Valnødder
  • 1 tsk. Olie + lidt til stegning
  • 0.5 stk. Løg
  • 0.5 tsk. Spidskommen
  • 0.5 tsk. Chili
  • 0.5 tsk. Røget paprika
  • 0.5 tsk. Salt
  • Peber fra kværn

Forslag til fyld

  • 0.5 stk. Rødløg i skiver
  • 1 tsk. Sennep
  • 1 tsk. Ketchup
  • 2-3 skiver Tomater
  • 1 håndfuld Brøndkarse
  • 1 stk. Burgerbolle

Sådan gør du

  • Kør alle ingredienserne til burgerbøffen til en ”fars” i en foodprocessor eller blender.
  • Stil farsen på køl i minimum 1 time.
  • Tænd ovnen på 150 grader.
  • Varm en pande op med lidt olie.
  • Form den afkølede fars til en bøf, og steg den i 5-6 minutter på hver side. 
  • Varm burgerbollen i ovnen imens, og servér burgeren med dit yndlingsfyld.
  • Her er der brugt rødløg, sennep, ketchup, tomatskiver og brøndkarse i stedet for almindelig salat.

Noter

Kikærter og bønner (tilberedningsguide):
Kikærter og sorte, brune og hvide bønner skal lægges i blød i koldt vand i ca. 8-12 timer, vandet skal derefter kasseres, og de koges herefter i nyt vand i 1-2 timer, alt efter hvilken type og hvor møre du ønsker dem. 
Du kan med fordel koge en større portion og fryse ned i mindre portioner.
Når du skal bruge dem i et af dine måltider, tager du dem fra fryseren og overhælder med kogende vand – og så er de klar.
Kikærter og bønner, som er tilberedte og klar til brug, kan desuden købes på dåse i alle velassorterede supermarkeder.

Foto: Stine Christiansen