Vegansk blondie med mørk chokolade

Vegansk blondie med mørk chokolade 

10 min
20 min
1  kage
Profile picture for user Forlaget Turbine
Forlaget Turbine
Om opskriften
Beskrivelse

Er det muligt at lave en lave en lækker kage uden at bruge æg eller smør? Svaret er ja.

Vi har opskriften fra bogen: "Kærlighed & kikærter - Plantebaserede opskrifter med kikærter & aquafaba", hvor forfatteren Thomas Erex skriver følgende om opskriften:

"En blondie er en blond brownie. Altså en brownie-agtig kage uden kakaopulver til at farve den mørk. Du kan selvfølgelig også tilsætte kakao og dermed få en brownie. Eller, hey, lav begge dele, og lav en marmor-blondie-brownie for at skabe total forvirring og nydelse i to farver. Kokossirup er nektar fra kokospalmens blomster, så jeg tæller den med som et naturligt og uraffineret sødemiddel. Du kan også bruge fx ahornsirup eller daddelsirup."   

Opskriften er lavet til en form på 15 x 20 cm.

Ingredienser
240 g Kikærter (kogte)
100 g Jordnøddesmør
100 g Kokossirup
1⁄2 dl Vand
50 g Mandelmel
20 g Kikærtemel
1 tsk Vaniljepulver
1 tsk Bagepulver
100 g Mørk chokolade
TIL SERVERING
  Bær (friske, kan udelades)
Vejledning

Start med at blende kikærterne sammen med jordnøddesmør, kokossirup og vand. Brug en stavblender. Bland mandelmel, kikærtemel, vaniljepulver og bagepulver, og kom det i dejen. Skær chokoladen i stykker, og kom også den i dejen. 

Beklæd en form på cirka 15 x 20 cm med bagepapir, og kom dejen heri. Bag kikærteblondien ved 180 grader almindelig ovn i cirka 20 minutter. Lad den køle ned, inden du skærer den i firkanter. Server evt. med friske bær. 

Noter

Tip: Prøv også med vegansk hvid chokolade

Om forfatteren
Profile picture for user Forlaget Turbine
Forlaget Turbine
Bio
Forlaget Turbine udgiver mange spændende kogebøger. Nogle af opskrifterne fra bøgerne deler vi her.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier