Varme hveder/ hvedeknopper

Varme hveder - hvedeknopper
Sidst ændret:
Tirsdag den 27. april, 2021 - 11:25
Beskrivelse

Varme hveder/ hvedeknopper.

På fredag er det Store Bededag, og det er en tradition man får varme hveder. Mange får det torsdag aften, altså dagen før stor bededag.

Hveder smager rigtig godt, når de lige bliver ristet og så et ordentligt lag smør på.

Hvis I skal have varme hveder i den her uge, så har jeg en rigtig god opskrift jeg synes I skal prøve.

Sværhedsgrad
Udbytte
12 stk.
Forberedelsestid
2 timer
Tilberedelsestid
17 minutter
Tid i alt
2 timer, 17 minutter
Ingredienser
25 g Gær
3 dl Mælk
2 1⁄2 spsk Sukker
1 Æg
1 1⁄2 tsk Kardemomme (stødt)
600 g Mel (cirka)
1 1⁄2 tsk Salt
100 g Smør (blødt)
1 Æg (sammenpisket, til pensling)
Vejledning

1. Lun mælken tilsættes 37 grader og opløs gæren i den.

2. Tilsæt herefter sukker, kardemomme, salt og æg.

3. Nu tilsæt mel lidt ad gangen og dejen køres på en røremaskine.

4.Tilsæt nu det bløde smør og kør dejen til den bliver smidig og glat (cirka 5-10 minutter).

5. Lad nu dejen hæve i 45 minutter et lunt sted.

6. Form 12 boller og placer dem i en bradepande på cirka 30x20 (bollerne må ikke røre hinanden, men de skal stå tæt). Lad nu bollerne efterhæve i ca. 45-60 minutter.

7. Bollerne pensles med det sammenpisket æg.

8. Bag dem i ovnen på 180 grader varmluft i cirka 17 minutter.

Kilde

Følg mig på Instagram her.

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Tags

Sociale medier