Varme hveder

Varme hveder

4 t
20 min
15  Stk
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Om opskriften
Beskrivelse

Varme hveder. Klassikeren vi danskere spiser dagen før St. Bededag.


Læs historien bag varme hveder og masser af opskrifter her.

Ingredienser
15 g Gær
2 Æg
55 g Smør (Stuetemperatur )
55 g Sukker
10 g Groft salt
700 g Hvedemel
1 3⁄4 dl Vand (Koldt)
1 3⁄4 dl Sødmælk (Koldt)
Vejledning

Kom alle ingredienserne op i en røreskål og rør det hele godt sammen på en røremaskine i ca. 10 minutter ved middel hastighed.

Vend dejen ud på bordet og ælt dejen i 2-3 minutter, dejen skal være let, smidig og lækker uden at klister sig fast til fingerne.

Kom dejen op i skålen igen og lad den hæve lunt under en badehætter eller husholdningsfilm i 30 minutter.

Varme hveder

Vend dejen ud på bordet og del dejen i 15 lige store dele. Her vejer jeg altid dejen af for at være sikker på at få lige store hveder. Min dej vejede 1300 gram, så mine hveder vejer 86 gram stykket.

Varme hveder

Tril hver dej stykker til en stram bolle og placer bollerne på en bageplade med bagepapir. Placer bollerne med ca. 5 cm i mellem dem, så der er plads til at de kan vokse sig sammen.

Lad hvederne efterhæve i 2-3 timer under til viskestykke til de er nået dobbelt størrelse.

Varme hveder

Bag hvederne i en forvarmet ovn på 180 grader varmluft i 15-20 minutter.

Lad hvederne køle af på en bagerist.

Varme hveder

Noter


Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier