Variation af selleri med sødt, blødt, syltet og friteret

Variation af selleri med sødt, blødt, syltet og friteret

1 t
2 t
6  personer
Profile picture for user Forlaget Turbine
Forlaget Turbine
Smuk og lækker vegetarret, hvor alle delelementer er lavet med sous vide. Retten er et godt eksempel på at en råvare (i dette tilfælde rodfrugt) kan bruges på mange forskellige måder og være "nok" til at give alle smagsoplevelser som en ret har brug for.
Om opskriften
Beskrivelse

Smuk og lækker vegetarret, hvor alle delelementer er lavet med sous vide teknikken. Retten er et godt eksempel på at en råvare (i dette tilfælde rodfrugt) kan bruges på mange forskellige måder og være "nok" til at give alle smagsoplevelser som en ret har brug for.

Vi har opskriften fra bogen: "Gæstemad med sous vide", hvor forfatteren Peter Friehling skriver følgende om opskriften:

"Variation af selleri med sødt, blødt, syltet og friteret. Selleri er en fantastisk grøntsag med stor mulighed for variation ved tilberedning. Her krydret med vanilje, hvilket giver en fantastisk sødme til de friterede sellerikugler."
 

Ingredienser
Friterede sellerikugler
1 Knoldselleri
1 Vaniljestang
1 spsk Smør
  Hvedemel (til panering)
  Æg (til panering)
  Panko (til panering (rasp))
  Olie (til fritering)
Selleripuré
250 g Knoldselleri
1 dl Fløde
3 spsk Smør
1 1⁄2 tsk Salt
Syltet bladselleri
  Bladselleri (4 stængler)
2 tsk Sellerifrø
1 tsk Salt
1⁄2 dl Sukker
1⁄2 dl Æblecidereddike
1⁄2 dl Vand
Vejledning

Friterede sellerikugler (sous vide)

Vaniljen fremhæver selleriens sødme i disse bløde kugler med knasende sprød overflade:

Rens knoldsellerien, og skær kugler ud med et parisiennejern.

Kuglerne skal have en diameter mellem 2 og 4 cm.

Regn med 3 kugler pr. person.

Skrab kornene ud af vaniljestangen.

Vakuumpak knoldsellerikuglerne med smørret, vaniljekornene og vaniljestagen.

Tilbered i 1 time ved 85 °C sous vide.

Afkøl.

Panér knoldsellerikuglerne i mel, æg og pankorasp.

Fritér i olie ved 170 °C, til de er gyldne.

 

Selleripuré (sous vide)

Ekstra saltet puré for at modsvare de andre komponenters sødme og syrlighed:

Skær knoldsellerien i grove tern, og vakuumpak den med de øvrige ingredienser.

Tilbered ved 85 °C sous vide i 1½ time.

Blend, til puréen er glat.

 

Syltet bladselleri

Syrlige, sprøde skiver af bladselleri:

Skær bladsellerien i 5 mm skiver.

Bland de øvrige ingredienser til en syltelage, og tilsæt bladsellerien.

Vakuumpak, og tilbered i 1 time ved 60 °C sous vide.

 

Klar, parat, spis

Knoldsellerikuglerne kan tilberedes og opbevares i køleskabet i 1 uge eller fryses. Panering og fritering bør ske umiddelbart før servering.

Selleripuréen kan laves færdig og opbevares i køleskabet i 1 uge eller fryses.

De syltede bladselleriskiver kan laves færdige og opbevares i køleskabet i 1 uge.

Panér og fritér sellerikuglerne.

Genopvarm selleripuréen til 85 °C.

Genopvarm de syltede bladselleriskiver til 55 °C.

Portionsanret med 3 sellerikugler oven på en stribe selleripuré og pyntet med de syltede bladselleriskiver.

Kilde

Gæstemad med sous vide

Bogen kan købes her.

Om forfatteren
Profile picture for user Forlaget Turbine
Forlaget Turbine
Bio
Forlaget Turbine udgiver mange spændende kogebøger. Nogle af opskrifterne fra bøgerne deler vi her.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Hvad kan du med sous vide?


•    Vi har følgende 2 guides, der kan hjælpe dig til at finde den rigtige sous vide stav eller sous vide maskine/kar.
•    Læs flere artikler/opskrifter omkring sous vide her.


Sociale medier