Vaniljekranse (Den gamle by)

Vaniljekranse (Den gamle by)
Sidst ændret:
Mandag den 14. december, 2020 - 08:26
Beskrivelse

Så er de første julekager i hus.

Vanilje kranse med inspiration fra Den Gamle By i Aarhus.

Sværhedsgrad
Udbytte
1 portion
Forberedelsestid
45 minutter
Tilberedelsestid
14 minutter
Tid i alt
59 minutter
Ingredienser
250 g Hvedemel
150 g Sukker
150 g Mandler (almindelige/usaltede)
200 g Smør
1 Æg
Vejledning

Kom vaniljestangen og 1 spsk. sukker i en kværn eller minihakker og blend det til vaniljesukker (eller hak det meget fint med en kniv).

Vej mandlerne af og hak dem fint – jeg synes det bliver bedst med en kniv, men man kan også bruge en minihakker.

Bland mel, sukker, vanilje og mandler i en stor skål.

Skær smør i tern og put det i skålen.

Tilsæt ægget, rør det hele sammen og saml dejen til en klump.

Hvis du vil forme i hånden, så læg film over skålen og sæt den på køl i mindst 30 minutter (ellers kan du komme den bløde dej i en sprøjtepose med en stjernetylle). 

Tænd ovnen på 200 grader celsius. 

Rul nu dejen til 1 cm pølser og sæt den sammen til ringe (eller sprøjt dem ud på bagepladen, hvis du bruger sprøjteposen). 

Bag dem i ca. 15 minutter til de er lysebrune – hold øje med dem, så de ikke bliver brændte!

Læg nu kagerne på en rist, så de kan køle af.

Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier