Vandbakkelser

Vandbakkelser

10 min
35 min
4  Portioner
Profile picture for user Thomas Tranegaard Nielsen
Thomas Tranegaard Nielsen
Redaktion

✅Vandbakkelser er lavet af den man på fransk kalder paté á choux eller choux-dej (udtales: sjú)

✅Choux-dej kan bruges til mange lækre ting. 🥠 I Danmark kender vi bedst vandbakkelser, på engelsk cream puffs eller de lækre franske éclairs, som er aflange og fyldt med f.eks. flødeskum og friske jordbær eller chokoladecreme og dybbet i chokolade.

Man kan også bruge dem i det salte køkken og fylde dem med flødeostcreme og friske urter.

Det er med andre ord en rigtig god basisopskrift -  mulighederne er næsten uendelige.

Om opskriften
Beskrivelse

Vandbakkelser er lavet af den man på fransk kalder paté á choux eller choux-dej (udtales: sjú)

Choux-dej kan bruges til mange lækre ting. I Danmark kender vi bedst vandbakkelser, på engelsk cream puffs eller de lækre franske éclairs, som er aflange og fyldt med f.eks. flødeskum og friske jordbær eller chokoladecreme og dybbet i chokolade.

Man kan også bruge dem i det salte køkken og fylde dem med flødeostcreme og friske urter.

Det er med andre ord en rigtig god basisopskrift -  mulighederne er næsten uendelige.

Ingredienser
2 dl Vand
100 g Smør
110 g Hvedemel
1 tsk Vaniljesukker
3 Æg
Vejledning

Tænd ovnen på 200 grader celsius.

 

Hæld vand og smør i en gryde og bring det i kog.

Hæld mel og vaniljesukker i gryden og rør det sammen til en dej (smørbolle).

Tag gryden af blusset og lad den stå og køle af til du kan røre ved den (ca. 5 min.).

Slå 1 æg ud i gryden og pisk det sammen med dejen.

Slå endnu et æg ud i gryden og pisk.

Slå det sidste æg ud i gryden og pisk.

Pisk til dejen hænger sammen og ser blank og glat ud - den skal være klistret.

Hæld dejen i en sprøjte- eller frysepose og klip et 1,5-2 cm hul i den.

Sprøjt dejen ud på en bageplade i små stænger på 5-7 cm.

 Bag dem i ovnen i ca. 30-35 min. – hold øje med farven.

Når de kommer ud af ovnen, skal der prikkes hul i dem, så dampen kan komme ud.

Lad dem køle af på en rist.

Fyld dem med kagecreme, flødeskum eller syltetøj og pynt med glasur eller flormelis.

Vandbakkelser

Noter

Er du i tvivl om hvordan du rammer den perfekte vandbakkelse - så kan nedenstående billede måske hjælpe dig:

Vandbakkelse

Om forfatteren
Profile picture for user Thomas Tranegaard Nielsen
Thomas Tranegaard Nielsen
Redaktion
Bio
Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært på GastroFun Premium og en del af redaktionen her på siden, og så er han med i MasterChef 21.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Tags

Sociale medier