Vagtler

Vagtler

16  Portioner
Profile picture for user Anny Fogsgaard Søstrøm
Anny Fogsgaard Søstrøm

Vi har fået denne opskrift fra en af de fine restauranter i Aarhus, hvor vi har spist denne ret som forret.👌 Retten er til 16 personer, men du kan selvfølgelig lave den i mindre portioner ad gangen. Det er lækre, små vagtler sammen med en soufflefars og skysovs.

Om opskriften
Beskrivelse

Vi har fået denne opskrift fra en af de fine restauranter i Aarhus, hvor vi har spist denne ret som forret. Retten er til 16 personer, men du kan selvfølgelig lave den i mindre portioner ad gangen. Det er lækre, små vagtler sammen med en soufflefars og skysovs.

Ingredienser
16 Vagtler
1 kg Svampe (Friske)
8 dl Oksefond (Kraftig og nedkogt med rødvin)
250 g Smør (Usaltet)
2 Kyllingebryst (Gerne store)
200 g Foie gras (Enten rĂĄ eller terrine)
3 Æg
3 dl Piskefløde
Vejledning

Udben vagtlerne og køl dem ned.

Blend kyllingekødet i en foodprocesser med salt og peber og æg. Det skal blendes sejt og tilsæt herefter løbende fløden.

Pluk din foie gras og kom et par store stykker ned i soufflefarsen. Vend det forsigtigt deri.

De små udbenede vagtler fyldes nu med farsen og lukkes med en lille kødnål, eller bindes op. Kan også rulles i smurt sølvpapir, og pocheres i 20 min., dagen før. Ristes af og varmes i ovn ved 200 grader celsius.

Fuglene placeres nu i en smurt bradepande og stilles i en forvarmet ovn  (190 grader celsius) i cirka 12 minutter.
Tages ud og afsvales i cirka 12 minutter.

Kalveskyen monteres med smørret og smages til. Svampene steges på en pande og smages til,

Til sidst skal vagtlerne i en 225 grader varm ovn og færdigsteges i cirka 5-7 minutter.

Tilbehøret kan selvfølgelig varieres i det uendelige alt efter årstiderne og ens egen smag.

 

Om forfatteren
Profile picture for user Anny Fogsgaard Søstrøm
Anny Fogsgaard Søstrøm
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.


Sociale medier