Vafler

Vafler

5 min
15 min
6  Portioner
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør

Hjemmelavede vafler er for os indbegrebet af søndagshygge, når familien sidder ved spisebordet og får vaflerne løbende mens de laves.✅

Om opskriften
Beskrivelse

Hjemmelavede vafler er for os indbegrebet af søndagshygge, når familien sidder ved spisebordet og får vaflerne løbende mens de laves.

Ingredienser
300 g Hvedemel
3 tsk Bagepulver
1⁄2 tsk Salt
1 spsk Sukker
2 tsk Vaniljesukker
5 dl Sødmælk
50 g Smør
Vejledning

Start med at smelte dit smør. Det kan du sagtens gøre i en kop i mikrobølgeovnen.

Rør alle ingredienserne sammen i en stor skål og pisk det godt igennem, så det ikke klumper. Dejen må gerne være lidt til den tykkere side.

Da der er fedtstof i dejen, behøver du ikke at tilføre fedtstof til dit vaffeljern når du bager dem.

Sørg for at dit vaffeljern er varmt før du går i gang.

Bag cirka 3/4 dl dej ad gangen indtil de er gyldne og sprøde og server straks. I modsætningen til pandekager, kan du ikke bage dem alle sammen inden de skal serveres. 

Vafler

Server med flormelis (som på billedet), marmelade, bær, is eller lemoncurd.

Noter

Se vores youtube video på opskriften her. 

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier