Tvebakkekage

Tvebakkekage

15 min
35 min
1  kage
Profile picture for user Thomas Tranegaard Nielsen
Thomas Tranegaard Nielsen
Redaktion

✅Super simpel opskrift på en kage bestående af kun tre ingredienser: Tvebakker, æg og sukker.

✅Kagen er en god grundkage, man kan tilføje alle mulige ingredienser, f.eks.:

  • Hakkede nødder
  • Chokolade
  • Rosiner
  • Krydderier

Man kan servere kagen. som den er eller med creme fraiche og frugt eller bær.

Om opskriften
Beskrivelse

Super simpel opskrift på en kage bestående af kun tre ingredienser: Tvebakker, æg og sukker.

Kagen er en god grundkage, man kan tilføje alle mulige ingredienser, f.eks.:

  • Hakkede nødder
  • Chokolade
  • Rosiner
  • Krydderier

Jeg har ofte tilsat hvid chokolade til dejen, men man kan også prøve med andre chokolader. Den er sikkert også god med karamel eller lakrids. Når vi fik den i min barndom, blev den altid serveret med creme fraiche og dåsefrugt, og det fungerer faktisk stadig, synes jeg. 

Ingredienser
16 Tvebakker
4 Æg
2 dl Sukker
Vejledning

1.    Find to store skåle, et decilitermål, en dejskraber og en elpisker.

2.    Del æggeblommer og – hvider og put dem i hver deres skål.

3.    Tilsæt sukkeret til æggeblommerne og pisk til massen er flydende og næsten hvid (det hedder en æggesnaps).

4.    Vask piskerisene og tør dem af.

5.    Pisk æggehviderne til de er helt stive.

6.    Tænd ovnen på 180 grader celsius.

7.    Knus tvebakkerne ned i æggesnapsen.

8.    Vend forsigtigt æggehviderne i tvebakkeblandingen med en dejskraber.

9.    Hæld dejen i en smurt tærteform eller springform.

10.  Bag kagen i 35 minutter.
 

Om forfatteren
Profile picture for user Thomas Tranegaard Nielsen
Thomas Tranegaard Nielsen
Redaktion
Bio
Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært på GastroFun Premium og en del af redaktionen her på siden, og så er han med i MasterChef 21.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier