Tunmousse

Tunmousse

2 t
4  Personer
Profile picture for user Cantona
Cantona
Amatør

Den klassiske forret fra forsamlingshusene i 80-90'erne.👌 Selvom mange husker den som værende træls da den altid var på menuen, så er der er en grund til at den altid var der - det smager jo forrygende godt.

Om opskriften
Beskrivelse

Tunmousse går aldrig af mode. Det emmer måske lidt af typisk forret i et dansk forsamlingshus i 1980-1990'erne, men det er altså også en skøn "gammel" klassiker! Lidt ligesom rejecocktail.

Der er måske nogen derude, der husker tunmoussen som lidt træls eller kedelig, fordi den aaaaltid var på menuen - men der er jo ligesom en grund til, at den altid var der. Det smager jo helt forrygende godt! Og så er det noget, der klæder de fleste menuer, for eksempel som en forret til nytårsaften.

Der er lidt forskellige meninger om, hvordan en rigtig tunmousse skal være - om den skal laves med eller uden fløde, om der skal husblas i eller ej. Og så videre. Dette er min "fortolkning", og den holder hele vejen!

Den er også rigtig lækker med et godt hjemmelavet flute til.

 

Tunmousse opskrift

Ingredienser
2 ds Tun (Gerne den i vand)
100 g Smør (Hvis man bruger tun i olie, er smøret ikke nødvendig)
3 spsk Creme Fraiche
  Salt (til smag)
  Peber (til smag)
1 Citron (Til pynt og tilsmagning)
  Dild (Til pynt - kan undlades)
  Agurk (til pynt - kan undlades)
Vejledning
  1. Kom tun, smør og creme fraiche i en skål og rør det hele godt sammen med en håndmixer.

  2. Smag det til med salt, peber og citronsaft.

  3. Hæld tunmoussen over i den ønskede form og sæt det på køl i minimum en time.

  4. Pynt tunmoussen af med citron og eventuelt dild, agurk - eller hvad der end giver mening for jer.

Noter

Server den med franskbrød eller toastbrød.

Om forfatteren
Profile picture for user Cantona
Cantona
Amatør
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.


Sociale medier