Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Triple chocolate cake

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

13. juni 2019
Himmelsk fyldig triple chocolate cake. Denne syndige chokoladekage er et vidunder af hvid chokolademousse i ét lag, mørk chokolademousse i det næste, toppet af med et knasende sprødt lag af mælkechokolade, og altsammen på en fast og fyldig browniebund.Så er alle chokoladeelskere vist sendt i den 7. himmel!

Opskrift på triple chocolate cake

Himmelsk fyldig triple chocolate cake (Ø20cm).

Denne syndige chokoladekage er et vidunder af hvid chokolademousse i ét lag, mørk chokolademousse i det næste, toppet af med et knasende sprødt lag af mælkechokolade, og altsammen på en fast og fyldig browniebund. Så er alle chokoladeelskere vist sendt i den 7. himmel!

Og hvem har ikke en lille (eller større) chokoladeelsker i maven?

Engang var chokolade kun de færreste mennesker forundt: Det var en eksklusiv luksus og bestemt ikke en hverdagsspise! Tænk sig, en hverdag uden chokolade. I dag findes chokolade heldigvis i et væld af udgaver og til enhver pengepung 🙂 I 1828 udviklede hollænderen, Coenraad van Houten, nemlig den metode, der bruges til at udvinde kakaosmørret, hvorefter chokolade i langt højere grad blev “allemandseje”.


Antal: 8 personer

Triple chocolate cake

Himmelsk fyldig triple chocolate cake. Denne syndige chokoladekage er et vidunder af hvid chokolademousse i ét lag, mørk chokolademousse i det næste, toppet af med et knasende sprødt lag af mælkechokolade, og altsammen på en fast og fyldig browniebund.Så er alle chokoladeelskere vist sendt i den 7. himmel!
Forfatter: Henriette Kristiansen
Ret: Dessert, Sødt
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 3 timer
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

Browniebund:

  • 125 gram Mørk chokolade
  • 65 gram Smør
  • 3 stk. Æg
  • 175 gram Sukker
  • 30 gram Hvedemel
  • 0.5 tsk. Bagepulver
  • 1 knivspids Salt
  • 1 spsk. Kakao

Hvid chokolademousse

  • Husblas
  • 200 gram Hvid chokolade
  • 1 stk. Æg
  • 1 stk. Æggeblomme
  • 2.5 deciliter Piskefløde

Chokolademousse

  • 2 blade Husblas
  • 200 gram Chokolade Jeg foretrækker mørk
  • 2 stk. Æggeblommer Evt. pasteuriserede
  • 3 deciliter Piskefløde
  • 1 knivspids Salt

Mælkechokoladedryp

  • 25 milliliter Fløde
  • 50 gram Mælkechokolade
  • 10 gram Glukosesirup

Sådan gør du

Browniebund

  • Smelt smør og chokolade sammen i en gryde ved lav varme.
  • Pisk æg og sukker luftigt. Hæld chokoladen i æggemassen.
  • Sigt mel, bagepulver, salt og kakao i dejen.
  • Hæld dejen i en springform med bagepapir i bunden.
  • Bag ved 175 grader i 20 min.

Hvid chokolademousse

  • Udblød husblassen i koldt vand i 10 minutter.
  • Smelt den hvide chokolade over vandbad, tag den af varmen og lad den køle lidt.
  • Pisk æg og æggeblomme i en skål over vandbad indtil massen tykner en smule og bliver helt glat.
  • Tag æggemassen af varmen og klem vandet fra husblassen og smelt det i den varme æggeblanding.
  • Hæld herefter den smeltede chokolade i æggemassen – stadig under omrøring til massen er fin og glat.
  • Pisk fløden til let skum og kom den – gerne af 3-4 omgange i chokolade/æggeblandingen indtil moussen er ensartet.
  • Tag din chokoladekage ud af fryseren og placér eventuelt kageplast rundt i kanten af din springform.
  • Hæld chokolademoussen over bunden og stil i fryser i 1-2 timer.

Chokolademousse

  • Udblød husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter.
  • Hak chokoladen, og smelt den over vandbad.
  • Rør æggeblommerne i chokoladen.
  • Hæld ⅓ af piskefløden i en gryde, og varm den op til kogepunktet.
  • Tag gryden af varmen.
  • Vrid husblassen fri for vand, og smelt den i den varme fløde.
  • Rør fløde-husblas-blandingen i chokolademassen lidt ad gangen, til chokolademassen samler sig og bliver glat og blank.
  • Rør salt i.
  • Lad chokolademassen køle en smule af.
  • Pisk den sidste piskefløde til skum, og vend det i chokolademassen.
  • Fordel chokolademoussen oven på den hvide mousse og stil i fryser 1-2 timer.

Mælkechokoladedyp

  • Hak chokoladen og opvarm det sammen med fløde og glucosesirup i gryde ved svag varme til det er fint og glat.
  • Lad køle lidt og fordel forsigtigt på din frysekolde kage.
  • Pynt eventuelt med mere chokolade ovenpå.