x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Traditionel Beef Wellington

GOUR_MAD | 20. maj 2019

Beef Wellington er en fantastisk klassisk ret til hvis man skal imponerer sine gæster.

Her er vores bud på en opskrift.


Traditionel Beef Wellington

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 1 time 40 minutter
Tilb. tid: 50 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Gour_mad

Ingredienser

  • 600 gram Oksemørbrad
  • Butterdej En rulle
  • 400 gram Svampe Champignon kan sagtens bruges
  • frisk rosmarin 1 stilk
  • 100 gram Parmaskinke Cirka
  • 2 spsk. Dijonsennep
  • 1 spsk. Brun farin Alternativt honning
  • 2 stk. Æggeblommer
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Tag mørbraden ud af køleskabet og giv den noget salt.

    Sød sennep:
    Bland sennep og brun farin

    Svampe:
    Rens og hak svampe og rosmarin fint.
    Steg svampe og rosmarin på en tør pande indtil svampene har smidt al væsken.
    Smag til med salt og peber.

    Mørbrad:
    Varm din favoritpande op på fuld skrald.
    Brun mørbraden på alle sider.
    Krydr den med salt og peber.
    Fjern mørbraden fra panden.
    Smør mørbraden med den søde sennep.

    Samling:
    Læg et stort stykke film ud på bordet.
    Fordel parmaskinken på filmen så der er et par cm. overlap.
    Fordel svampene på parmaskinken.
    Læg den smurte mørbrad midt på svampene.

    Rul stramt.
    Køl i min. 1 time - du kan med fordel lave alt hertil dagen i forvejen.
    Rul butterdejen ud på et stykke bagepapir.
    Del butterdejen i ca. 1/3 og 2/3.
    Fjern filmen fra mørbraden og placer mørbraden på det mindste af butterdejsstykkerne.

    Pensl butterdejskaterne med æg.
    Brug det store stykke butterdej som låg.
    Skær evt. overskydende butterdej fra.
    Pres de to stykker sammen med en gaffel.

    Pensl Wellingtonen med resten af ægget.
    Rids Wellingtonen med en skarp kniv.
    Drys med flagesalt og evt. frisk rosmarin.
    Bag i ovnen indtil kernetemperaturen er 55 grader.

    Tag ud og hvil i ca. 15 min.
    Skær i ca. 2 cm. tykke skiver - brug evt. en franskbrødkniv.
    Voila, en lækker og indbydende ret ??

Om forfatteren


Hverdagsretter Og Desserter Vi er to søstre med kæmpe passion for mad som ønsker at inspirere andre til et varieret, let og lækkert hverdagsmåltid samt lækre desserter.

Følg vores Instagram profil her.