
Italienerne kan bare noget med pasta, og både ravioli og tortellini er pastaretter, der er yderst populære, også langt uden for Italiens grænser.
Forskellen på ravioli og tortellini er blandt andet formen. Hvor ravioli er flade, fyldte pakker, der som regel serveres i tomatsauce, er tortellini de lækre, fyldte og navleformede pakker, der gerne serveres i smørsauce og bouillon. Akkurat ligesom ravioli kan tortellini laves i mange forskellige udgaver og fyldes med lige præcis det, du allerbedst kan lide!
Traditionelle tortillini fyldes dog med en fars af svinekød, prosciutto og mortadella samt parmesan, æg og muskatnød, og så serveres de i en god bouillon.
I denne opskrift har jeg fyldt mine tortellini med en fars af rejer, og de er superlækre og velsmagende! Her beskriver jeg for dig, hvordan jeg har båret mig ad. Jeg var inspireret af denne video til at forme mine tortellini:
– men jeg skal nok forklare, hvordan jeg gjorde.
Tortellini opskrift

Tortellini
Ingredienser
Pastadej
- 200 gram Tipo 00
- 1 knsp. Salt en smule
- 2 stk. Æg
Fyld
- 200 gram Rejer jeg brugte kogte
- 1 stk. Løg lille
- 1 stk. Æg
- 1 spsk. Mel
- Salt og peber friskkværnet
Servering
- Smør jeg brugte trøffelsmør
- Kogevand fra dine tortillini
- 3 spsk. Parmesan friskrevet - kan udelades
Sådan gør du
Pastadej
- Hæld melet ud på køkkenbordet i en bunke.
- Lav et hul i midten af bunken med fingrene og og slå ægget ud her. Tilføj også lidt salt.
- Brug en gaffel til at piske rundt i ægget, mens du bruger den anden hånd til at skubbe melet ind mod ægget lidt efter lidt. 2/3 gennem melet vil du være nødt til at bruge hænderne i stedet for gaflen.
- Ælt det grundigt i 5 - 10 minutter. Hvis du bruger din håndrod, er det lidt lettere.
- Når dejen er helt jævn og glat i overfladen, pakkes den ind i husholdningsfilm og lægges på køl i en times tid.
Fyld
- Kom alle ingredienser i en blender.
- Blend det hele sammen til en fin fars.
- Kom farsen på en sprøjtepose.
Tortellini
- Tag pastadejen ud fra køl og drys en anelse mel på bordet og på din pastamaskine.
- Kør pastaen gennem din pastamaskine flere gange, indtil dejen bliver ultratynd. Strø lidt mel på pastaen mellem hver "rulning".
- Når pastaen er helt tynd, tager du en udstikker (min er cirka 7 centimeter i diameter) og laver ligeså mange runde pastaer, som det kan blive til. Kom en ganske lille smule mel på pastaen, så de ikke klistrer - så lidt mel som muligt.
- Sprøjt farsen ud i midten af hver pasta. Mængden svarer til cirka en teskefuld. Du kan også komme lidt friskrevet parmesan ovenpå fyldet.
- Form en tortellini ved at duppe lidt vand halvvejs rundt i kanten af pastaen.
- Fold den på midten, så den tørre kant klistrer sammen med den våde.
- Fold den endnu engang på samme led, så delen uden fyld foldes henover delen med fyld og din tortellini er aflang.
- Fold den rundt om din pegefinger og forsegl enderne.
- Kog dine tortellini i vand med salt og olivenolie. Kogetiden er cirka 10 minutter, men prøvesmag dem gerne undervejs - det afhænger nemlig af, hvor tynd din pastadej er.
- Tag de færdige tortillini op med en hulske og gå direkte videre til næste punkt.
Servering
- Vend de kogte tortellini i smeltet trøffelsmør og kogevand, drys med revet parmesan og servér straks!
Om forfatteren
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.