Tortellini

Tortellini

  Portioner
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
✅Sådan laver du små "navleformede" pasta fra det dejlige italienske køkken! ✅Lavet med skønt rejefyld og drysset med friskrevet parmesan.
Om opskriften
Beskrivelse

Italienerne kan bare noget med pasta, og både ravioli og tortellini er pastaretter, der er yderst populære, også langt uden for Italiens grænser.

Forskellen på ravioli og tortellini er blandt andet formen. Hvor ravioli er flade, fyldte pakker, der som regel serveres i tomatsauce, er tortellini de lækre, fyldte og navleformede pakker, der gerne serveres i smørsauce og bouillon. Akkurat ligesom ravioli kan tortellini laves i mange forskellige udgaver og fyldes med lige præcis det, du allerbedst kan lide!

Tortellini

Traditionelle tortillini fyldes dog med en fars af svinekød, prosciutto og mortadella samt parmesan, æg og muskatnød, og så serveres de i en god bouillon.

Tortellini

Tortellini

I denne opskrift har jeg fyldt mine tortellini med en fars af rejer, og de er superlækre og velsmagende! Her beskriver jeg for dig, hvordan jeg har båret mig ad. Jeg var inspireret af denne video til at forme mine tortellini:

- men jeg skal nok forklare, hvordan jeg gjorde.

 

Tortellini opskrift

Tortellini

 

Ingredienser
Pastadej
200 g Tipo 00
  Salt (en smule)
2 Æg
Fyld
200 g Rejer (jeg brugte kogte)
1 Løg (lille)
1 Æg
1 spsk Mel
  Salt og peber (friskkværnet)
Servering
  Smør (jeg brugte trøffelsmør)
  Kogevand (fra dine tortillini)
3 spsk Parmesan (friskrevet - kan udelades)
Vejledning

Pastadej

  1. Hæld melet ud på køkkenbordet i en bunke.

  2. Lav et hul i midten af bunken med fingrene og og slå ægget ud her. Tilføj også lidt salt.

  3. Brug en gaffel til at piske rundt i ægget, mens du bruger den anden hånd til at skubbe melet ind mod ægget lidt efter lidt. 2/3 gennem melet vil du være nødt til at bruge hænderne i stedet for gaflen.

  4. Ælt det grundigt i 5 - 10 minutter. Hvis du bruger din håndrod, er det lidt lettere.

  5. Når dejen er helt jævn og glat i overfladen, pakkes den ind i husholdningsfilm og lægges på køl i en times tid.

 

Fyld

  1. Kom alle ingredienser i en blender.

  2. Blend det hele sammen til en fin fars.

  3. Kom farsen på en sprøjtepose.

 

Tortellini

  1. Tag pastadejen ud fra køl og drys en anelse mel på bordet og på din pastamaskine.

  2. Kør pastaen gennem din pastamaskine flere gange, indtil dejen bliver ultratynd. Strø lidt mel på pastaen mellem hver "rulning".

  3. Når pastaen er helt tynd, tager du en udstikker (min er cirka 7 centimeter i diameter) og laver ligeså mange runde pastaer, som det kan blive til. Kom en ganske lille smule mel på pastaen, så de ikke klistrer - så lidt mel som muligt.

  4. Sprøjt farsen ud i midten af hver pasta. Mængden svarer til cirka en teskefuld. Du kan også komme lidt friskrevet parmesan ovenpå fyldet.

  5. Form en tortellini ved at duppe lidt vand halvvejs rundt i kanten af pastaen.

  6. Fold den på midten, så den tørre kant klistrer sammen med den våde.

  7. Fold den endnu engang på samme led, så delen uden fyld foldes henover delen med fyld og din tortellini er aflang.

  8. Fold den rundt om din pegefinger og forsegl enderne.

  9. Kog dine tortellini i vand med salt og olivenolie. Kogetiden er cirka 10 minutter, men prøvesmag dem gerne undervejs - det afhænger nemlig af, hvor tynd din pastadej er.

  10. Tag de færdige tortillini op med en hulske og gå direkte videre til næste punkt.

 

Servering

  1. Vend de kogte tortellini i smeltet trøffelsmør og kogevand, drys med revet parmesan og servér straks!

Tortellini

 

 

Om forfatteren
Profile picture for user Anette Søstrøm Asmussen
Anette Søstrøm Asmussen
Amatør
Bio
Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier