Tørrede appelsiner

Tørrede appelsiner

5 min
15 t
1  Portioner
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Om opskriften
Beskrivelse

Tørrede appelsiner er ikke bare smukke at se på, de giver også en dejlig aromatisk duft og smag til f.eks. te eller en frisk Gin&Tonic. 

I denne opskrift tørres appelsinerne i en dehydrator. En dehydrator er i sin simple forstand en tørreovn, der med en effektiv blæser kan tørre fødevare ved lave temperaturer. I processen trækkes væsken ud af appelsinerne, alt imens den smukke farve bevares. Derudover intensiveres smagen, som bliver mere bitter. 

Her får du en udførlig guide til dehydratorer.

Ingredienser
1 Appelsin
Vejledning

Vask appelsinerne og skær dem i tynde skiver.

Tær appelsinskiverne ved 57 grader i 15 timer. Appelsinerne indeholder meget væske, hvorfor de skal have længe i dehydratoren. 

Brug de tørrede appelsiner i din te, som lækker garniture i en drink eller som pynt på en dessert. 

Tørrede appelsiner

Om forfatteren
Profile picture for user Per Asmussen
Per Asmussen
Redaktion
Bio
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier