Tonic - Foto: Line Falck Christensen

Tonic

10 min
20 min
1  liter
Profile picture for user Redaktion
Redaktion
Redaktion
‚úÖVi kender alle sammen drinkenūü•ÉGin & Tonic, der er yderst popul√¶r - is√¶r om sommeren.‚úÖVidste du at man faktisk kan lave sin egen tonic selv?
Om opskriften
Beskrivelse

Vi kender alle sammen drinken Gin & Tonic, der er yderst populær - især om sommeren.

Vidste du at man faktisk kan lave sin egen tonic selv?

Den karakteristiske tonicsmag kommer fra kinin, der enten udvindes fra kinabark eller, som det oftest er i dag, fremstilles¬†syntetisk. Kinin er blandt andet kendt for at kunne kurere malaria. I dag er indholdet af naturligt kinin i f√¶rdigk√łbt tonicvand imidlertid langt lavere, end det var f√łrhen.

Vi har denne opskrift¬†fra bogen: "Gin - opskrifter p√• gin, tonic og cocktails", skrevet af¬†Jesper Schmidt, der siger f√łlgende om opskriften:

"Tonic best√•r af en basissirup, som tils√¶ttes¬†danskvand. Det er nemt, du l√łber ikke¬†t√łr for tonic, og du f√•r en tonic, der kun koster¬†dig cirka 1 krone pr. drink. Det er kinin,¬†der giver tonic den karakteristiske klare,¬†bitre smag. I opskrifterne er der brugt rigtig¬†kinin, og derfor bliver farven ogs√• lidt¬†m√łrkere end i de tonic, du k√łber. Tonicsirup¬†kan laves p√• forskellige m√•der, men her¬†f√•r du en basisudgave:

Den her tonic er meget ligetil i smagen, og den er god i drinks,¬†hvor man typisk vil bruge en indian tonic, som f.eks. klassisk¬†G&T. Opskriften giver cirka ¬Ĺ liter f√¶rdig sirup, som er nok til 20¬†store G&T¬īs. Hvis man √łnsker en mindre bitter tonicsirup, kan¬†man n√łjes med 30 g kinabark."

Ingredienser
40 g Kinabark (t√łrret - ikke pulver)
1⁄2 l Vand (koldt)
200 g R√łrsukker
6 g Citronsyre
Vejledning

Kom kinabarken i en gryde, hæld vandet over, og få det op at koge.

Sluk for varmen, så snart det koger, læg låg på gryden, og lad det stå og trække i 20 minutter.

Si væsken igennem et kaffefilter.

Tils√¶t sukker og citronsyre, og r√łr rundt, indtil sukkeret er opl√łst.

S√¶t det p√• k√łl.

H√¶ld den kolde sirup i din skoldede beholder, og s√¶t den p√•¬†k√łl.

Siruppen kan holde sig p√• k√łl i 2-3 uger.

Blandingsforhold: 1 del tonicsirup til 3 dele danskvand.

Kilde

Foto: Line Falck Christensen 

Vi har opskriften fra bogen: "Gin - opskrifter på gin, tonic og cocktails"

Om forfatteren
Profile picture for user Redaktion
Redaktion
Redaktion
Bio
Vores artikler er altid skrevet ud fra vores holdninger og de emner, vi interesserer os for.
Skriv til os på redaktion@gastrofun.dk hvis du har feedback.
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Har du selv pr√łvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du sp√łrgsm√•l eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.

Sociale medier