Tomatsuppe som spaghetti

Tomatsuppe som spaghetti
Sidst ændret:
Tirsdag den 18. august, 2020 - 10:23
Beskrivelse

Tomatspaghetti er spaghetti lavet af tomatsuppe, der er stivnet ved hjælp af det vegetabilske geleringsmiddelagar agar.

Tomatspaghetti er en sjov servering og er meget let at lave. Det eneste, opskriften kræver, er en sprøjte og et par siliconeslanger.

Sværhedsgrad
Udbytte
4 Portioner
Forberedelsestid
5 timer
Tilberedelsestid
1 time
Tid i alt
6 timer
Ingredienser
1⁄2 Bladselleri (stang bladselleri)
1 fed Hvidløg
1 spsk Tomatpure
1⁄2 bdt Krydderurter (persille og basilikum (friske urter))
  Krydderier (salt og peber)
Vejledning

Agar agar spaghetti

Hak bladselleri, gulerod og hvidløg fint.

Skyl og hak krydderurterne groft.

Kom de hakkede grøntsager i en gryde samme med de hakkede tomater, tomatpure, hønsefond og krydderurter.

Bring gryden i kog under omrøring. Skru ned for varmen og lad suppen simre i 25 minutter.

Tag suppen af varmen og lad den køle af. 

Blend suppen til en glat puré.

Smag pureen til med salt og peber. Tilsæt lidt mere, end du normalt ville gøre, da det færdige resultat ellers vil blive for fersk. Pureen kan holde sig op til 12 timer i køleskabet, så du kan forberede den i god tid, inden du skal bruge den.

Passer tomatpureen igennem et klæde eller en sigte foret med ostelærred for fjerne den sidste væske fra pureen.

Gør dine siliconeslanger  (0,5 centimeter i diameter og 2 meter i længden) og en sprøjte med en dyse på 0,3 centimeter i diameter klar.'

Afvej 150 gram af den filtrerede tomatsuppe og hæld den i en gryde. 

Opløs agar agar i suppen og bring den i kog under konstant omrøring med et piskeris.

Tag gryden af varmen og skum eventuelle urenheder af.

Fyld sprøjten med suppen og brug så denne til at fylde rørene, således at suppen er inden i silikoneslangen(rul evt. slangen sammen til en lille cirkel for bedre komfort).

Nedsænk de fyldte rør i koldt vand, så tomatsuppen sætter sig i et par minutter.

Brug en tom sprøjte til at sprøjte luft ind i røret for at forme væsken til Spaghetti. Din spaghetti kan nu serveres varm eller kold, da agar agar, i modsætning til husblas, kan tåle at blive opvarmet

Serveringsforslag:

- Server din spaghetti oprullet til en spiral med frisk mozzarella, olivenolie, salt og peber samt frisk basilikum.

Noter
Kategori

 

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.


Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os pĂĄ Instagram eller Facebook.


Sociale medier