Tomatsalat

Tomatsalat

5 min
10 min
1  Portioner
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen

Tomatsalaten er en vaskeægte, italiensk klassiker.✅

Du har måske allerede stiftet bekendtskab med den på et italiensk menukort i form af en caprese salat serveret i skiver af tomater og mozzarella. Nyd den som en frisk, lille frokost eller som tilbehør til et aftensmåltid. Det er den type af salat, som man altid kan få plads til. 

Du får en skøn variation af den friske tomatsalat her med pesto og oliven. Salaten, der allerede er fuld af masser af velsmag, får her et ekstra skub fra de nye venner i form af oliven og pesto, som giver den fede ost lidt modspil. 

Server den for dine gæster, eller nyd den til frokost. 

Om opskriften
Beskrivelse

Tomatsalaten er en vaskeægte, italiensk klassiker.

Du har måske allerede stiftet bekendtskab med den på et italiensk menukort i form af en caprese salat serveret i skiver af tomater og mozzarella. Nyd den som en frisk, lille frokost eller som tilbehør til et aftensmåltid. Det er den type af salat, som man altid kan få plads til. 

Du får en skøn variation af den friske tomatsalat her med pesto og oliven. Salaten, der allerede er fuld af masser af velsmag, får her et ekstra skub fra de nye venner i form af oliven og pesto, som giver den fede ost lidt modspil. 

Server den for dine gæster, eller nyd den til frokost. 

Ingredienser
500 g Tomater (Gerne forskellige slags)
1⁄2 bdt Basilkum (Frisk)
1 Mozarella (Frisk)
  oliven (Alt efter smag)
  Pesto
  Olivenolie
  Kryddersalt (Tilsmagning)
Vejledning

Skær tomaterne ud og læg dem på fad - drys med kryddersalt.

Pluk mozzarellaen i små klumper, og fordel over tomaterne.

Fordel ligeledes oliven.

Bland 1 spsk fuld pesto med 2 spsk olie og hæld ud over tomatsalaten.

Pynt med frisk basilikum.

Tomatsalat

Om forfatteren
Profile picture for user Anne Mette Autzen
Anne Mette Autzen
Bio
Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!
Læs flere af vores opskrifter
Kategori

Mad

Har du selv prøvet denne opskrift?

Vi elsker, når du deler dine resultater med os! Nævn os med tagget @GastroFun.dk på dine billeder på Instagram, så vi kan se, hvordan det gik.

Du kan også bruge tagget #gastrofundk.



Har du spørgsmål eller kommentarer til opskriften?

Skriv en kommentar nedenfor - eller find os på Instagram eller Facebook.


Sociale medier